TRABZONSPOR, UEFa Avrupa Ligi J Grubu’nda Lazio ile yapacağı maç için THY’ye ait özel uçakla İtalya’nın başkenti Roma’ya hareket etti.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte 167 kişinin bulunduğu kafileyi taşıyan THY uçağı saat 11.00’de Trabzon’dan ayrıldı. Trabzonspor’un 20 kişilik oyuncu kadrosunda şu futbolcular yer aldı:
"Onur, Mustafa Yumlu, Colman, Abdulkadir Özdemir, Adrian, Alanzinho, Aykut Akgün, Aykut Demir, Paulo Henrique, Emre Güral, Fatih Öztürk, Florent Malouda, Jose Bosingwa, Marc Janko, Olcan Adın, Soner Aydoğdu, Bamba, Yusuf Erdoğan, Zeki Ayvaz ve Zeki Yavru"
Trabzonspor’da kart cezalısı Zokora ve sakat olan Kadir Keleş’in yokluğunda teknik direktör Mustafa Akçay, mini bir revizyon yapacak. Savunmanın solunda Aykut Demir’e görev vermesi beklenen Akçay’ın Zokora’nın boşluğunu doldurmak için de defansif özelliklerinin çokluğu nedeniyle Abdülkadir’e Colman ile birlikte orta sahada görev vermeyi planlıyor. Akçay’ın son iki maçta oynamayan Adrian’a da 11’de forma şansı tanıyacak.
AKÇAY HİÇ KAYBETMEDİ
Trabzonspor, teknik direktörü Akçay yönetiminde bu sezon Avrupa’da çıktığı 11 maçta hiç kaybetmedi. Oynadığı maçlarda 9 galibiyet ve 2 beraberlik alan bordo mavililer, attığı 26 gole karşılık kalesinde sadece 9 gol gördü. Avrupa maçlarında çok iyi performans sergilediklerini söyleyen Mustafa Akçay, Lazio maçından da iyisohnuç almak istediklerini söyledi.
SON OLARAK EİNDHOVENH'E YENİLDİ
UEFA Avrupa Ligi’nde en son 23 Şubat 2012'de, UEFA Avrupa Ligi 2'nci turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo mavililer, o tarihten bu yana 657 gündür Avrupa'da mağlup olmadı.
GÖZLER GALATASARAY’IN REKORUNDA
Avrupa Ligi’nde 5 maçla deplasmanda en uzun süreli mağlup olmama rekorunu elinde bulunduran Trabzonspor, gözünü Galatasaray’ın rekoruna da dikti. Trabzonspor, Lazio maçında da sahadan galibiyet veya beraberlikle ayrılarak, 15 maç üst üste Avrupa’da kaybetmeyen takım olma unvanını elinde bulunduran sarı kırmızılara bir adım daha yaklaşmayı amaçlıyor.
4'ÜNCÜ DEFA KARŞILAŞACAKLAR
Bu arada Trabzonspor, Lazio ile 4'üncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 3 maçta, İtalyanlar 2 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
TRABZONSPOR’UN LAZİO MAÇI MUHTEMEL 11’i
Onur – Bosingwa, Mustafa, Bamba, Aykut Demir – Olcan, Colman, Abdülkadir, Malouda – Adrian, Henrique
SAKAT: Kadir Keleş
CEZALI: Zokora