Yunus Emre SEL/TRABZON,()- 

MANDIRALI: 4 POZİSON VERMEEN 4 GOL YEDİK

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, Galatasaray mağlubiyetine üzgün olduklarını ifade ederek, “Galatasaray karşısında 4 pozisyon vermeden, 4 gol yedik. Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Bizim daha fazla pozisyonumuz var. Bunları değerlendiremedik. Sonuçta yenildik. Yapacak bir şey yok, söyleyecek fazla bir şey yok. Ligin son maçında Antalyaspor ile karşılaşacağız. Son maçımızı galibiyetle kapatıp, Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. Pozisyonlara girip gol yaparsınız kazanırsınız, yapamazsanız da kaybedersiniz. Böyle bir maç yaşadık bugün. Ben yine oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum. Müthiş pozisyonlara girdiler ama değerlendiremediler” ifadelerini kullandı.

CANALİOĞLU: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESMEK İSTERDİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Cemil Canalioğlu, mazeretlere sığınmadıklarını vurgulayarak, “Kazanmak için çıktığımız müsabaka da maçı kaybettik. Ama hedeflerimizi asla kaybetmeyeceğiz. Son haftaya heyecan taşıdık. Mazeretlere sığınmıyoruz. Son haftaya en iyi şekilde hazırlanıp rakibimizin mağlubiyetini bekleyeceğiz. İsterdik ki bugün kazanalım ve kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Böyle maçlarda pozisyon bulduğunuz zaman değerlendirmelisiniz” dedi.

YUSUF: GALATASARAY’A KARŞI POZİSYON BULDUĞUNUZDA ATMAK ZORUNDASINIZ

Trabzonsporlu futbolcu Yusuf Erdoğan maçın ardından yaptığı açıklamada, maça iyi başladıklarını belirterek, “Zor maç olacağı belliydi. Maça iyi hazırlandık. İyi de başladık ve pozisyonlar bulduk ama değerlendiremediğimiz pozisyonlar var. Galatasaray geldiği pozisyonları değerlendirdi. Bu maçın hakkı böyle olmamalıydı bence. Ortada bir maç gidiyordu. Ama usta isimlerin ayağından goller buldular. Farklı bir skor gibi gözüküyor ama oyun öyle değil. Haftaya kazanıp ligi galibiyetle bitirmek istiyoruz. Galatasaray’a karşı pozisyon bulduğunuzda atmak zorundasınız” dedi.

ADRİAN: UMARIM TOLUNAY HOCA BİZE YARDIMCI OLUR

Trabzonspor’un Polonyalı futbolcu Adrian ise mağlup oldukları için çok üzgün olduklarını vurgulayarak, “Çok üzgünüz. Çok önemli bir maçı kaybettik. Uzun süredir getirdiğimiz dördüncülüğü kaybedip beşinciliğe indik. Galatasaray bizden daha tecrübeli gözüktüğü için bu maçı aldı. Özellikle attıkları iki güzel frikik golü maçın kopma anı oldu. Başımızı öne eğmeyeceğiz son maçı kazanıp, Karabükspor’un kazanmasını bekleyeceğiz. Umarım Tolunay hoca bize yardımcı olur. İnşallah son haftadaki sonuçlarla birlikte Avrupa ligine giden taraf biz oluruz” diye konuştu.

MANCİNİ: ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, “Karşılaşmanın geneline bakıldığında üç puanı hak eden bir Galatasaray vardı. İlk yarı biraz durgun oynadık. Bunun sebebinin kupa finali nedeniyle yorgunluktan kaynaklandığını düşünüyorum. İkinci yarı takım toparlandı. Trabzonspor gibi iyi bir takımı özellikle içeride 4-1 yenmek kolay değil. O yüzden takımı tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet aldık” dedi.

“SNEİJDER VE SEMİH’İN PERFORMANSLARINDAN MEMNUNUM”

Mancini, Sneijder ve Semih’in çok iyi bir performans sergilediğini de ifade ederek, “Sneijder’in performansından memnunum. Bence Avrupa’nın en iyi orta saha oyuncularından biri. Sadece Juventus, Eskişehirspor veya bugün için değil her maçta iyi oynayan ve iyi performans gösteren toplamda da 10 gol üzerine çıkan Wesley var. O yüzden gösterdiği performanstan çok mutluyum. Semih’in de sağbek olarak sergilediği performanstan memnunum. Sadece Semih'ten değil, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısı ve kupa finaline bakıldığında dörtlü defansın gösterdiği performanstan memnum. Beşiktaş, Fenerbahçe'den 18-19 maç fazla oynayan Galatasaray var. Devamlı aynı takımla oynamak mümkün olmuyor. Elinizdeki bütün oyuncuları efektif kullanmanız gerekiyor" diye konuştu.

“SÖYLEYECEĞİM TEK ŞEY FENERBAHÇE’Yİ TEKRAR TEBRİK ETMEK”

Mancini, bir gazetecinin, “Fenerbahçeli oyuncular Kardemir Karabükspor maçında sahada "Şampiyon Fenerbahçe" yazılı kağıtı elden ele dolaştırdı. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, şöyle cevap verdi: “Söyleyeceğim tek şey, Fenerbahçe'yi tekrar tebrik etmek. Kazandıkları maç için Fenerbahçe'yi tebrik ederim.” Mancini, gazetecinin, “Bunu espiri mi, yoksa hakaret mi olarak gördünüz?” şeklindeki bir başka sorusu üzerine de, “Fenerbahçe'nin maçını seyretmedim. Ben kesinlikle saygı duyuyorum. Benim için önemli bir şey değil. Benim için burada en önemli şey Trabzonspor'u yenmekti. Ondan dolayı da mutluyum" ifadesini kullandı.

Mancini, İngiltere'de şampiyon olan eski takımı Machester Ctiy'i de tebrik ederek, "İngiltere’de şampiyon olmak kolay değil. İngiltere'deki en iyi takım olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, kazanmaları gereken bir maçtan üç puan aldıklarını vurgulayarak, “Bugün ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı. Ligi ikinci bitirdiğimiz taktir de şampiyonlar ligine direkt gideceğiz. Gollü kazanmak da güzel oldu. Ama henüz her şey bitmedi, son maçı da kazanmak istiyoruz” dedi. Selçuk, “Fenerbahçe’nin sahaya kağıtla çıkmasına ne diyeceksiniz?” şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

“Bu tür konulara girmememiz gerekiyor. Ama madem yorum istiyorsunuz bende yapayım. Belki biz kendi aramızda böyle yorumlar yapabiliriz ama işin içinde hocalar varsa böyle bir duruma girilmemeli. Onlar yapmış oldukları şeyi muhakkak ki kendilerine yakıştırmışlar ki yapmışlardır. Eğer mutlaka bir şey yapacaksalar kendi aralarında yapmaları lazım.” Selçuk, transfer dedikodularıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Benim Galatasaray’da kimse ile bir sorunum yok. Ben Galatasaray’ın oyuncusuyum ve üç sene önce buraya kendim istediğim için geldim. Bu formaya layık olmaya çalışıyorum. Bundan sonrada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.”

SNEİJDER: KAZANMAMIZ GEREKEN HAYATİ BİR MAÇTI

Trabzonspor karşısında iki gole imza atan Sneijder ise henüz hiçbir şeyin bitmediğini ifade ederek, “Buraya gelirken ne kadar zor bir maç olacağını biliyorduk. Kazanmamız gereken hayati bir maçtı ve kazandık. Kupa maçında söylemiştim, daha her şey bitmedi. Önümüzde bir hafta daha var onu da kazanıp en önemli hedeflerimizden biri olan Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak gitmek istiyoruz” dedi. Sneijder, Hollanda basınına yaptığı iddia edilen, “Trabzonspor’un seyircisiz oynaması iyi oldu. Kafamıza bir şey atılmayacak, Kuijt gibi soyunma odasında kalmayacağız” şeklindeki röportajla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu ilk defa yaşanan bir olay değil. Daha önce de Hollanda basınına verdiğim demeçler burada çarpıtıldı. Bu sadece Kuijt ile benim aramdaki bir şaka. Ama bunlara alıştım artık çünkü daha önce verdiğim demeçlerde de hep bu tür çarptırmalar oldu.”

SNEİJDER: BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Sneijder, hakkında çıkan transfer dedikodularıyla ilgili olarak da, “Öncelikle Selçuk ile aramda çıkan dedikodular çok saçma ve gereksiz. Nereden çıktıkları da çok belli. O yüzden bu dedikodular hakkında konuşmaya gerek yok. Transfer sezonu açıldığı zaman otomatikmen teklifler gelecektir. Ancak ben burada olmaktan çok mutluyum. Uzun yıllar burada hizmet etmek istiyorum.”

YES (TM/SSA)