TRABZONSPOR'da eski Başkan Sadri Şener hakkında dava açılması ardından, bordo mavili kulüpte daha önce görev alanların suçlamalarının ardı arkası kesilmiyor. Trabzonspor'un eski Başkanı Nuri Albayrak da, "Sadri Şener mahkemeye verildi diye mi rahatsız oldular?" diye sorduktan sonra, "Varsa suiistimal bilirkişi inceler. Ben hiç rahatsız olmadım. İbra edilmedim ama benim vicdanım rahattı. Bunların vicdanları rahat değil, bundan rahatsız oluyorlar. Sadri Şener yönetimini çok da suçlamak istemiyorum. Burada işi yöneten bir numaralı suçlu Faruk Özak’tır. Çünkü geçmiş yönetimi oluşturan ve iş başına getiren Faruk Özak’tır" dedi.
Nuri Albayrak, Trabzon Limanı’nda basın toplantısı düzenlerken eski Başkan Sadri Şener ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak’ı sert dille eleştirdi. Kulübün çok ciddi ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu kaydeden Albayrak, kendi döneminde kulübü 26 milyon TL borç ile devraldıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Başkan olduğumuzda Trabzonspor borsaya açılmıştı. 26 milyon TL borçla aldığımız kulübü 2008’de 39 milyon TL borçla devrettik. Sezon bittiğinde yeni gelen Trabzonspor yönetimi Gökdeniz’i sattı, göğüs reklam anlaşmasını yaptı. Ardından 2008 yılı Mayıs ayında Sadri Şener yönetimi kulübün borcu olmadığını deklare etti. O zaman Sadri Şener ve Faruk Özak, Albayrak yönetimini ibra etmeyerek tarihe bir leke sürmüşlerdir. O günden bu yana dava devam ediyor. Trabzon’da sonuçlanan dava şu anda Yargıtay’da. Bizi o günkü şartlarda ibra etmeyen Sadri Şener yönetimi ve Faruk Özak’dır. Mahkemeden hiç kaçmadım, rahatsız da olmadım. Çünkü veremeyeceğim hesabım yoktu. Trabzonspor camiası o gün bu olaylardan rahatsız olmazken şimdi niye rahatsız oluyor? Şu anki ile benim zamanımdaki konum bir değil. Şu anda batmış bir takım var. Trabzonspor’un ne kadar borcunun olduğunu şu anda kimse bilmiyor."
"1 MİLYON EURO MENAJERE VERİLDİ"
Nuri Albayrak, Sadri Şener’in takımı devraldığında Gökdeniz’i sattığını ve forma sponsorluk reklamı ile borcu sıfırladığını anlatırken, şöyle dedi:
"Biz devrettiğimizde borsada 1 lot 14 lira idi. Sadri Şener döneminde ise, 4 lira oldu. Borcu 200 milyon TL'ye çıkardılar. Trabzonspor’un borsada işlem gören yüzde 25 hissesi vardı. Yüzde 25 daha hisse satarak borsadan da 100 milyon TL daha borçlandılar. Yani toplam borcu 300 milyon TL'ye çıkardılar. Bu batmış bir şirkettir. Bir şampiyonluğumuz var sadece. Bu beceriksiz ve basiretsiz yönetimin suçudur. 5 milyon Euro’ya aldığımız sporcular elini, kolunu sallayarak gitti. 5 milyon euro’ya alınan futbolcunun menajerine 1 milyon Euro verildi. Böyle bir şey futbol tarihinde yok. 5 yıl temlik ve ipotekler altında bir Trabzonspor var. Gelir kaynakları tamamen kurumuş bir takımdan bahsediyoruz.
"1 NUMARALI SUÇLU FARUK ÖZAK’TIR"
Trabzonspor’un içine düştüğü ekonomik sıkıntıların suçlusunun Faruk Özak olduğunu iddia eden Albayrak, Sadri Şener yönetimini çok fazla suçlamak istemediğini, 'işi yöneten', !1 numaralı suçlu’nun Faruk Özak olduğunu öne sürerken şöyle devam etti:
"Geçmiş yönetimi oluşturan ve iş başına getiren Faruk Özak’tır. 800 dönüm arazi ve yıllık kirası 175 bin TL olan Akyazı arazisini 20 Milyon dolara doldurdum. Faruk Özak buranın 120 milyon dolara ancak dolacağını söyleyerek, kulübe tahsis edilmiş arazinin sözleşmesini o günkü yöneticilere feshettirdi. İstanbul takımları ile mali tabloyu düzeltmeden yarışmak zor. 30 senede bir şampiyonluk olur, onu da elinden alırlar. İnşallah kupamız gelecek.
"FARUK ÖZAK, 'BUNLARI İBRA ETMEYİN' DEDİ, ETMEDİLER"
Albayrak, kulübün marka değerinin de çok düşürüldüğünü savunarak, bütün gelir kaynaklarının kurutulduğunu ifade ederken şöyle konuştu:
"Aldıkları futbolcuların hiç birini para alarak satamadı. Fenerbahçe’nin elinden Onur’u aldık. Fenerbahçe, 100 bin euro fazla vermeyince biz verdik, aldık. Onur; şu anda bizim. Onun ve bir iki futbolcunun dışında şu anda bonservisi ile satılacak bir iki tane futbolcu ancak var. Bir takım böyle mi olur? Şu andaki yönetimi eleştiriyorlar. Ben Hacıosmanoğlu’nu takdir ederim, etmem. Ancak şu anda eli kolu bağlı bir yönetim var. Ne transfer yapabiliyor, ne de yabancılarını gönderebiliyor. Bizden 2 milyon Euro alan adam Avrupa’da 900 bin euro almaz. Böyle çiftlik bulunmaz. Burayı çiftlik yaptılar. Şimdi ‘Suistimal va’r deniliyor. Bizi de ibra etmediler. Denetçiler, kulübü denetledi. Valilik, Dernekler Masası, Maliye denetledi. Varsa suistimal niye ayağa kalkıyorsunuz? Niye bizim dönemimizde bu arkadaşlar çıkıp şu anda yapılan yaygarayı yapmadılar?. Faruk Özak dedi ki, ‘Bunları ibra etmeyin, etmediler.
"TRABZONSPOR’DA ARTIK HALKIN DEDİĞİ OLACAK"
Albayrak, bordo-mavili ekipte artık delege yapısının değiştiğini anlatırken, “Trabzonspor’da bu delegasyon yapısı ile artık halkın dediği olacak. Eskiden 500 delege vardı, onların dediği oluyordu. Şimdi kimse istediğini yapamayacak ve yaptıkları yanlışların hesabını verecekler. Trabzonspor’un bundan sonra alt yapıya ve gençlere değer vererek yeni bir oluşuma girmesi lazım. Trabzonspor’un borcu bir sene sonra 140 milyon TL’ye inerse başarı budur. Mevcut yönetimin işi gerçekten zor. Elinde bir sürü yabancı oyuncu var ve adamlar gitmiyor. Şu anda herkes ayağa kalkıyor. Bizim dönenimizde kalksaydınız ayağa. 300 milyon TL borç bıraktılar. Aldıkları adamları serbest bırakıyoruz ona rağmen gitmiyorlar” ifadelerini kullandı.
"TEMETTÜ ÖDEMEDEKİ GECİKME FAİZLERİNİ CEBİMDEN ÖDEDİM"
Faruk Özak’a eleştirilerini de sürdüren Albayrak, şöyle devam etti:
"Faruk Özak bizim dönemimiz için, ‘Temettü ödenmemiş’ dedi. Ama biz gelecek döneme temettü bırakmadık. 11 milyon 600 bin TL temettü ödedik. Hatta geciktirdik, o geciktirmeden kaynaklanan faizi kendi cebimden ödedim. Geçmiş dönemde temettü ödedi. Bazen geciktirdi ama geciktirmeyi kulübün kasasından ödediler. Mevcut yönetim bunu da araştırabilir. Ben Faruk Özak’ın yerinde olsam Akyazı projesini ağzıma almaz, utanırdım. Eğer biz yönetimde kalmış olsaydık 2010 yılında o stadı açacaktık. Başkanlığı bıraktım, 2009 yılında TBMM’de kanun çıkarttık. Kanunu bizzat takip ettim. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay kanunu meclise getirdi. O kanunu bile sümen altında Faruk Özak bekletti. Gerçekler budur. Neden bekletiyorsun projeyi. Olmazmış. Bu yönetimin bu işlerde hiç suçu yok. Şu andaki işlerin vebali Faruk Özak’a aittir. Şimdi kalkıp da kimseyi eleştirip, kimsenin arkasından konuşmasın. Kendi menfaatlerimizi değil de Trabzonspor’un menfaatlerini düşünürsek her şey çözüme kavuşur."
"VİCDANLARI RAHAT DEĞİL BUNDAN RAHATSIZ OLUYORLAR"
Albayrak, bir gazetecinin, "Yönetimi düşürmek için imza kampanyası başlatılacağı iddia ediliyor. Bu konuda fikriniz ne olur?" şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Şu andaki yönetim görevine devam ediyor. Eğer böyle bir şey yaparsalar yanlış yaparlar. Sadri Şener mahkemeye verildi diye mi rahatsız oldular? Varsa suiistimal bilirkişi inceler. Ben hiç rahatsız olmadım. İbra edilmedim ama benim vicdanım rahattı. Bunların vicdanları rahat değil, bundan rahatsız oluyorlar. Bu tabloyu bırakan insanların vicdanı rahat olur mu? Türkiye’deki siyasetin aynısı Trabzon’da var. Herkes adam gibi ortaya çıkıp doğruları konuşursa Trabzonspor düzelir."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF