SALI günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Trabzonspor’un efsane isimlerinden Kadir Özcan’ın cenazesinin ardından gözyaşı sel oldu aktı. Düzenlenen törende konuşan takım arkadaşı, Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, "Önce dozer Cemil, sonra Kadir Özcan gitti. Defansımızın solu çöktü. Ama efsane yıkılmaz" dedi. Şenol Güneş ise, "Efsane kadro bir gün bir yerde yeniden buluşacak" diye konuştu.
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki evinde önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu 61 yaşında hayatını kaybeden bordo mavililerin efsane isimlerinden Kadir Özcan için Yavuz Selim Stadı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Trabzon Valisi Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Milli takımlar eski teknik direktörleri Metin Türel, Şenol Güneş, Trabzonspor’un eski ve yeni yöneticileri, takım arkadaşları, 1461 Trabzon sporcuları, taraftarlar ve ailesi katıldı.
EŞİ VE ÇOCUKLARI TABUTUN BAŞINDA UZUN SÜRE GÖZYAŞI DÖKTÜ
Yavuz Selim Stadı’na teknik direktörlüğünü yaptığı 1461 Trabzon’lu futbolcuların omuzlarında getirilen Kadir Özcan’ın naaşı, "Biliyoruz efsane bizimlesin" ve "61 ruhu seni asla unutmayacak" yazılığı afişlerin önünde hazırlanan tören alanındaki yerine konuldu. 1461 Trabzonlu futbolcular da Kadir Özcan’ın fotoğraflarını taşıdı. Bu sırada Kadir Özcan’ın eşi Suzan ve çocukları Ersan, Sanem ve Çisem, üzerine Türk bayrağının yanı sıra milli takım, Trabzonspor ve 146 Trabzon formaları konulan tabutuna sarılarak gözyaşları döktü. Özcan’ın oğlu Ersan’ı Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, güçlükle teselli etmeye çalıştı. Yoğun kalabalık nedeniyle bir çok vatandaş Kadir Özcan’ın naaşını görememekten yakındı. 
TAKIM KAPTANI BARIŞ MEMİŞ KONUŞMASINI TAMAMLAYAMADI
Bir konuşma yapan 1461 Trabzon’un kaptanı Barış, "O bizim babamızdı. Bize, ‘Evlat’ derdi. Bize hep doğruyu öğretmeye çalıştı. Güzel yerlerde görmek istiyordu bizi. Onun bizi gördüğü şeklinde avutmayacağız kendimizi. Bundan sonra bizde onun yolundan gidip, onun elde ettiği başarıları ona layık bir şekilde yakalamaya çalışacağız" dedi. Ancak gözyaşlarına hakim olamadığı için konuşmasını tamamlayamadı. Barış’ı takım arkadaşları teselli etti.
Milli takımda antrenörlüğünü yapan Milli Takım eski Teknik Direktörü Metin Türel ise, Kadir Özcan’ı tanıma şansına eriştiği için mutlu olduğunu belirterek, "Milli takımda beraber çalıştık. Ben iyi ki antrenör olmuşum ki Kadir’i tanıma şansına eriştim. Milli takımda uzun süre beraber çalıştık. Çok zamansız gitti. Hançer gibi saplandı. İz bırakıp gitti, ne mutlu ona" dedi.
HACIOSMANOĞLU: "KADİR ÖZCAN’I ANLATMAYA GEREK YOK"
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak ise Kadir Özcan’ın efsaneyi yaratanlarla birlikte mücadele ettiğini vurgulayarak, "Trabzonspor’un o efsane kadrosunun değişmez savunma ikilisinden biri olarak oynadı. Ebediyete intikal etti ama bana göre tarihe iz bıraktı. Tarih onu her zaman anacaktır" diye konuştu. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da şunları söyledi:
"Söylenecek çok söz var ama sözün bittiği yerdeyiz. Kadir Özcan, çok sevdiğim saydığım dostumdu. Ölmeden 2 saat önce konuştuk. Bende bir cenazeden geliyordum. Kulüpte buluşacaktık. Ama nasip olmadı. Onu anlatmaya gerek yok. Kendisini altın harflerle tarihe yazdırdı. Ailesi, çocukları onlar benim kardeşim, bundan sonra kardeşim olarak yaşayacaklar. Sabır diliyorum. Camiamıza baş sağlığı diliyorum."
SİYASİLERİN KONUŞMASINA TEPKİ
Daha sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, çok derin bir üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, "Kadir kardeşimiz, hayatı boyunca dostluğun yanında hep sevgi ekti. Sevgi tohumları, Trabzon’da yeşerdi. Bundan sonra ektiği sevgi tohumları Trabzon’da çiçek açacak. Meyve verecek. Zamansız kaybı Trabzon camiasını, futbol camiasını Türk futbolunu derinden yaralamış ve üzmüştür" dedi. Son konuşmacı olarak Bakan Bayraktar’ın anons edilmesinden sonra törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de kürsüye çıkmasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine devreye giren Bakan Özak ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu vatandaşları sakinleştirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise hayatın bir sınav olduğunu belirterek, "Hayat bir oyun. Mesele burada bu sınavı nasıl verdiğin. Bu oyunu nasıl oynadığın. Kadir hocamızı bütün Türkiye seviyor ve bütün kalbinde hissediyor. Allah rahmet eylesin" dedi. Şahin’in kürsüye davet ettiği Trabzon Milletvekili Faruk Özak da, Şenol Güneş’in kolundan tutarak kürsüye çıktı. Özak, çok acıklı bir gün yaşadıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"Ben 6 yıl birlikte oynama şansına eriştim. Bu efsane yıkılmaz. Kadir için ne söylesek az. Trabzonspor, efsanesinin çok değerli bir ismini kaybettik. Her zaman gülerdi. Çok güleryüzlü, sevgi ve saygı dolu ve centilmen spor adamıydı. Ömrünü futbola adamış, futbolcu ailenin bir üyesiydi. Bu meşaleyi doruğa taşıyan, Trabzon’dan Milli takıma uluslararası boyuta taşıyan bir kardeşimizdi. Milli takıma çok önemli katkıları oldu. Trabzonspor’u marka yapan büyük yapan bir takımın çok önemli ferdiydi. ‘Bir sevdadır Trabzon, bir destandır Trabzonspor’ sloganını Türkiye’ye yaşatan, kabul ettiren bir kardeşimizdi. Şenol hocamızın dediği gibi defansımızın solu çöktü. Önce Dozer Cemil, sonra Kadir’i kaybettik. Ama bu efsane yıkılmaz."
GÜNEŞ: "BİR YERDE EFSANE TAKIM YİNE TAMAMLANACAK. HEPİMİZ ÖLECEĞİZ"
Trabzonspor’un ve Milli takımın eski teknik direktörlerinden, Kadir Özcan’ın takım arkadaşı ve kaptanı Şenol Güneş ise şöyle konuştu:
"Burada kimin konuştuğu önemli değil. Bir kardeşimizi kaybettik ,onu cennete uğurlamak için buradayız. Kadir’in öyle özellikleri var ki burada anlatsak kitaba sığmaz. O bir arkadaşı kırmızı kart gördüğü zaman peşinden kart görerek giden arkadaşımızdı. Yalnız başına bir yere gitmezdi. Bugün tek başına gidiyor. Kaderin cilvesi. 61 yaşında tesadüflerin bir araya geldiği dönemde Kadir’i kaybettik. Bugün ben konuşurken Kadir gitti ama bizde arkasından gideceğiz. Bu takım tamamlanacak. Sonunda bir yerde birleşeceğiz. Kaderin cilvesi. Doğum da var ölüm de. Nasıl doğumda seviniyorsak, ölümde de üzülüyoruz."
Konuşmaların ardından Özcan için Yavuz Selim Stadı’nı dolduran vatandaşlardan helallik istendi. Daha sonra Özcan’ın naaşı dualar eşliğinde yine 1461 Trabzonlu futbolcuların omuzlarında cenaze arabasına getirildi. Özcan’ın cenazesi ikindi namazına müteakip Akçaabat İlçesi Ak Camii’nde kılınacak namazın ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek.