TAHKİM Kurulu’nun 2010-2011 şampiyonluk kupasının takımına verilmesine ilişkin başvuruyu reddetmesine sert tepki gösteren Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Devre arasında ses getirecek transferler yapacağız" dedi.
HACIOSMANOĞLU'NDAN FUTBOLCULARINA LOKUM
Başkan Hacıosmanoğlu, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nu lider olarak tamamlamayan futbolcularıyla takımın teknik heyetini lokumla ödüllendirdi. Roma Havalimanı’nda elinde lokum kutusuyla tek tek tüm futbolcuların yanına gidip tebrik ettikten sonra lokum ikram eden Başkan Hacıosmanoğlu, doğum günü nedeniyle de teknik direktör Mustafa Akçay’ı, özel olarak kutladı. Roma Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:
"YAVAŞ YAVAŞ OLUYOR"
"Trabzonspor'un tarihinde çok büyük başarılar var. Biz bu yapılanmayı tamamlarsak ve insanlar biraz sabrederse birçok şeyi düzeltmeye çalışacağız. Maddi ve manevi olarak çökmüş bir Trabzonspor aldık. Bunu söylerken, (Bize enkaz edebiyatı yapmasın, gelirken bilmiyorlar mıydı?) diyorlar. Biliyorduk da bu durumu düzeltmek kolay değil. Yavaş yavaş oluyor. Hem maddi, hem manevi olarak Trabzonspor’u düzelttiğimiz zamanda, kalbimiz de temiz olursa Trabzonspor’u daha güzel yerlere taşımak kolay olacak."
"UEFA’DA BİR ÜST TURA DAHA ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Avrupa Ligi’nde iyi bir kura çekip bir sonraki tura çıkmaya hedeflediklerini vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki hedefleri birer birer aşmamız lazım. Kolay rakip çıkmasını istiyoruz. Kolay takım olsun, çünkü bir sonraki turdan sonra kolay takım kalmayacak. Belki bu turda bize kolay rakip çıkabilir. Ondan ziyade eksiklerimizi tamamlayıp, sahada Trabzon insanına yakışan mücadeleyi sergilersek kim çıkarsa çıksın karşımıza fark etmez diyebiliriz. Tek amacımız bu. Biz Trabzonspor’a hizmet etmek için geldik. Sonuç olarak biz bu makama ağaç dikmeye gelmedik. Çabamızı gösteriyoruz. Biz inançlı insanlarız ve halisane duygularla hizmeti etmeye devam ediyoruz. Sonucunu da hep beraber yaşarız."
"ALACAĞIMIZ OYUNCU KATKI DA SAĞLAYACAK"
Teknik direktör Mustafa Akçay’ın kendisine transfer raporunu sunduğunu da açıklayanz Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mustafa Akçay'la sürekli görüşüyoruz. Zaten eksik noktalarımız belli. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Trabzonspor’un borcunu düşürelim, faizden kurtaralım, diye uğraşıyoruz ama burada transfere de ihtiyaç varsa elbette bunu yapacağız. Takımın borcunu sıfıra indirseniz de sahada sonuçlar iyi olmadığı anda kimse yaptığınızı beğenmez. Hangi mevkide ihtiyacımız varsa, oraya takviye yapacağız. Oyuncu almak için oyuncu almayacağız. Gelen oyuncu, hem Türkiye’de ses getirecek, hem de Trabzonspor’a katkı sağlayacak."
"2010-2011 YILINDA ŞİKE YOKTUR DİYEN NAMUSSUZDUR"
Başkan Hacıosmanoğlu, Tahkim Kurulu’nun 2010-2011 sezonun tescilinin iptali için yaptıkları başvuruyu reddetmesiyle ilgili olarak da sert açıklamalarda bulundu. Başkan Hacıosmanoğlu, bu konuda şu iddialarda bulundu:
"Futbol Federasyonu yetkililerini ahlak sınavına soktuk. Bakalım ahlak sınavını geçebilecekler mi? Ben her gittiğimde bütün yetkililerin hepsine, (2010-2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur) diyorum. Hepsi kafalarını önüne eğiyor. Kendi kafalarını kendileri düzeltsin, istiyoruz. Federasyona daha müracaat sürelerimiz bitmedi. Müracaat edeceğimiz merciler var. UEFA ve FIFA ile de görüşüyoruz. Sonuçta Türkiye’deki serüvenin hepsi bittiğinde o dosyalarla birlikte FIFA’ya gideceğiz. Biz (Türk futbolu yanmasın) diyoruz. İlk seçildiğimde federasyon başkanına UEFA’dan yaptırım geleceğini söyledim ama inanmadılar. Sonra cezalar geldi. Biz Avrupa’nın süper devleti değiliz. Avrupa’nın büyük ülkelerinin takımlarına şikeden dolayı ceza veriyorlar. Türkiye sanki Avrupa’nın üzerinde bir devlet de, bize (Şike yapabilirsiniz) diyecekler."
"TAHKİM’İN KARARI PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLAMASI ART NİYETLİ"
Tahkim Kurulu kararına ilişkin eleştirilerini sürdüren Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"FIFA’dan yaptırım geldiğinde ne yapacaklar? Bu takımları, belki Bank Asya’ya değil başka bir yere düşürecekler. O zaman mecburen kararı uygulayacaklar. Dışarıdan yaptırım gelmesin, bu adaletsizliği kendileri düzeltsin istiyoruz. (2010-2011 yılında şike yoktur) diyen namussuzun dik alasıdır. Bunu herkes biliyor, dünya da biliyor. Bunun peşini bırakacak halimiz yok. Bunu konuşma yeri değil ama çok önemli maça çıkacağımız gün Tahkim Kurulu kararı açıklıyor. Böylesine önemli bir maça çıkıyoruz, iki perşembedir kararı vermiyorlar. Niye bu kararı perşembe günü açıklıyorlar. Burada da art niyet arıyorum. Bu perşembe de öteleyebilir, bir sonraki perşembe günü verebilirlerdi kararı. Ama ahlak sınavını geçmek insanlara aittir. Burada bir yanlış var, gelin bu yanlışı beraber düzeltelim. Başkaları düzeltmesin bizi."
"PİSLİKTEN ARINMAZSANIZ O PİSLİĞİN İÇERİSİNDE BOĞULURSUNUZ"
Hacıosmanoğlu, Tahkim Kurulu’na ve TFF’ye sert eleştirilerde bulunduğu açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Zamanında bir pisliğe bulandılar. Pisliği temizlemek için pislikten arınmanız lazım. Arınmazsınız o pisliğin içerisinde boğulursunuz. Bunun başka bir yolu yok. Bunun üzerine gide gide o koltuklarda oturamazsınız. (Yeni delil yok) diyorlar. Nasıl yeni delil yok? UEFA tüm kurulları ile beraber, (Burada şike var) diyor. Siz diyorsunuz, (Yok). Nereye bağlısınız; UEFA’ya. Mahkeme, (Şike var) diyor, siz (Yok) diyorsunuz. Bunun hesabını dışarıdan sorduklarında ülke futbolu zarar görecek. Bizi hiçbir şey yıldıramaz. Bunun takipçisiyiz. Bu bizim namus davamız. Biz bu namus davamızı yerine getiremezsek bu koltukta oturmanın anlamı yok. Bunu defalarca söylüyorum, art niyetli insanlar bunu yanlış yorumluyor. Sanki bu işin üzerine gitmiyormuşuz gibi. Bir prosedür işliyor. Hiç kimse merak etmesin, biz bu işin takipçisi olup sonuçlanmasını sağlayacağız."
"AKÇAY BAŞARILI OLACAK"
Teknik direktörleri Mustafa Akçay’ın çok miktarda eleştirilmesine de değinen Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle dedi:
"Ben de 6 aylık başkanım, bir sürü hata yapıyorum. Her şeyi doğru yapıyorum, diyor muyum? Mustafa Akçay, sonuçta iyi niyetli. O da bizimle başladı. Hem de Trabzonspor gibi bir camiada. Elbette ki kolay değil, zordur. Yardımcı olmamız lazım. Ben onun samimiyetine ve başarılı olacağına da inanıyorum. Trabzonspor’un futbolunu taraftar beğenmiyor ve ondan stada gelmiyor olabilir. Bu çok abartılıyor. Ben istatistikleri ve önceki yıllara bakıyorum. Trabzonspor daha az seyirciye oynamıyor. Ligdeki durumumuz ortada. Eğer bugün liderin 12 puan değil 3-4 puan gerisinde olsaydık seyirci sayısında biraz artış olurdu. Trabzonspor düzeldikçe seyirci sayısı da düzelecek."
AZİZ YILDIRIM'IN HAKARET DAVASI
Başkan Hacıosmanoğlu, kendisine hakaret davası açan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili olarak da, "Onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Askerliğini yapsın, ondan sonra onu muhattap alırım. Şu an benim muhatabım değil" dedi. Başkan Hacıosmanoğlu, Beşiktaş’ın kaptanı eski Trabzonsporlu Tolga Zengin’e de vefat eden annesi nedeniyle baş sağlığı diledi.
AKÇAY DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLATMADI
Bu arada dün 56 yaşına giren teknik direktör Akçay, Trabzon'a dönerlerken Tolga Zengin’in annesinin vefatı nedeniyle uçakta kendisi için doğum günü partisini düzenlenmesine izin vermedi. 
Bu arada günü izinli olarak geçirecek olan bordo mavililer, Bursaspor maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla başlayacak.