TRABZONSPOR’un Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, 'Kulüp batıyor' haberlerine çok sert tepki gösterdi, "Kulübün ekonomisi, borsaya açık bir şekilde düzgün işliyor" dedi.
'YA AÇIKLADI
Üstünsalih, 'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada kulübün ekonomik anlamda hiçbir sıkıntısı olmadığını belirtirken şunları söyledi:
"Göreve geldiğimiz günden itibaren ekonomik durumu kontrol altına aldık. İlk geldiğimiz zamanki yapıda kısa vadeli borçlar kulübü zor durumda bırakıyordu. Bunları gerek yönetici katkıları, gerekse sponsorluklarla aştık ve kontrol altına aldık. Trabzonspor borsaya kote bir şirkettir. Burada bütün hesaplar meydanda, açık ve herkes tarafından izlenebilir pozisyonda. Dolayısıyla rakip tellallığı yapmak, kimseye fayda getirmez. Bu haberler niye yapılıyor anlamış değilim. Herkesin ortak paydası Trabzonspor’dur."
"PAHALI TRANSFER YAPIP KULÜBÜ BORÇLANDIRMADIK"
Kulübün bütçesinin disiplinli bir şekilde işlediğini de sözlerine ekleyenr Üstünsalih, bu konuda şöyle konuştu:
"Söylenenleri yapmış olsaydık, 8-9 milyon Euro’ya transfer yapar günü kurtarır, geçerdik. Ama biz basiretli yöneticiler olarak davrandık, pahalı transfer yapmadık ve kulübü borçlandırmadık. Kulübün borcunu aşağı çekmek için gayret gösteriyoruz. Kulüp battı, demek borsadaki algıyı da kötü etkiliyor. Bunu ispatlasınlar o zaman. Böyle bir şey söz konusu dahi değil. (Kısa vadede 70 milyon TL bulamazsa) deniliyor, kesinlikle öyle bir şey yok. Bunlar kesinlikle kasıtlı çıkartılmış haberler. Bu kasıtlı çıkartılan haberler kişilere değil, kuruma zarar veriyor. Ve bu durum Trabzonspor’un itibarını zedeliyor ve itibar riski yaratıyor. Trabzonspor Kulübü Derneği'ne baktığımızda 200-250 milyon TL bütçesiyle dönen aktif bir kulüp."
"BU TÜR HABERLERİ ÇIKARTMAK NORMALDE SUÇ"
Bu haberlerin kulübü yıpratmak amacıyla çıkartıldığını da vurgulayan Üstünsalih, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Trabzonspor’u niye yıpratıyorsunuz? Yönetimi yıpratmak istiyorsanız, kişilerle uğraşın. Niye kulübe zarar veriyorsunuz? Bu tür haberleri çıkartmak normalde suç. Çünkü bu haberler, küçük yatırımcıyı zarara uğratıyor. Konuyu avukatlarımız takip ediyor. Gerekeni yaparlar. Öyle bir şey söz konusu olsa, biz istifa ederek gideriz. Trabzonspor kurumuna zarar verecek olursak orada olmayız. Bu yönetimi aldığımız zamanki tabloyu incelemediler. Bugün kısa vadeli borcumuzun çoğunu ödedik ve kısa vadeli borcumuz yönetemeyeceğimiz miktarda değil. Trabzonspor’un kaynakları devam ediyor. Kurumu günlük hayatına devam ettiriyoruz."
"MAĞDUR EDEBİYATI YAPMADIK"
Üstünsalih, açıklamasının sonundaz şunları söyledi:
"Sportif başarıda yönetici etkenini söyleyin, teknik direktör etkenini söyleyin, futbolcu ve tesis etkenini söyleyin ama ekonomik etkenler olmaz. Hangi futbolcu, hangi teknik direktör, hangi çalışan maaşını alamadı? Siz bunlara bakın. Bu iddialar bize yakışmaz, Trabzonluluğa yakışmaz. Bu Trabzonspor’a ihanettir. Denetleme kurulumuz var, başkanı var. Hesaplara bakarlar ve gerekirse onlar gerekeni söyler. Ne batması? Başkana çamur atıyorlar, bana da çamur atıyorlar. Atabilirler ama kulübe çamur atmayın. Trabzonspor algısını bozmayın, sıradanlaştırmayın. Varımız yoğumuz Trabzonspor. Mağdur edebiyatı yapmadık, durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Destek olacağına köstek oluyorsunuz. Destek olun biraz. Bizim koltuk sevdamız olmadı. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz bu. Evet bir forvet lazımdı. Bunu da biliyoruz ama olmadı."