TRABZONSPORLU taraftarlar, yarın Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’yla birlikte, 'Haksızlığa Karşı Tek Yürek' yürüyüşüne katılacak, Yargıtay'ın şike yapıldığına ilişkin kararına rağmen 2010-2011 şampiyonluk kupasının verilmemesini protesto edecek, akşam da Beşiktaş maçında takımlarını destekleyecek.
BEŞİKTAŞ MAÇINDAN ÇOK YÜRÜYÜŞ ÖN PLANDA
Spor Toto Süper Ligi’nde ikinci yarının ilk maçında yarın akşam saat 19.00’da sahasında Beşiktaş’la oynayacak olan Trabzonspor’da maçtan çok saat 14.00’daki yürüyüş, ön plana çıktı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı, 'Haksızlığa karşı tek yürek' yürüyüşünde, Yargıtay’ın şike yapıldığı kararından sonra 2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmesi için harekete geçilmemesi kınanacak
"SESİMİZ KULAKLAR TIKANSA BİLE DUYULACAK"
Yürüyüşe Trabzon’un yanı sıra birçok ilden gelecek taraftarların da katılacağı bildirildi. Yönetim Kurulu üyesi Engin Kara, "Sesimiz öyle gür çıkacak ki, insanlar kulaklarını tıkasalar bile, bu sese kayıtsız kalamayacak" dedi. Şehir meydanından herkese, haksızlığı ve adaletsizliği haykıracaklarını vurgulayan Engin Kara, şöyle devam etti:
"İSTANBUL’DA 1 MİLYON TARAFTAR"
"Trabzon’daki yürüyüşün ardından asıl yürüyüşü İstanbul’da yapacağız. İstanbul'da hedefimiz 1 milyon taraftara ulaşmak. Trabzonspor’un gücünü sınamak isteyenler varsa biz buradayız."
YÜRÜYÜŞ BAYRAK VE AFİŞLERİ HAZIRLANDI
Bu arada kulübün katkılarıyla yürüyüş için bayraklar ve afişler hazırlanırken birçok sivil toplum kuruluşu da yarın yapılacak olan yürüyüşte yer alacağını açıkladı. Yürüyüşe 2010-2011 sezonunda kulüp başkanı olan Sadri Şener ve o dönemin teknik direktör Şenol Güneş de çağrıldı.
İYİ BAŞLANGIÇ MAÇI
Bordo mavili takım ise Beşiktaş maçını kazanarak sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Trabzonspor’da kart cezalısı Colman ile birlikte sakatlıkları nedeniyle Bamba, Gökhan ve Soner, zorlu müsabakada görev yapamayacak.
AKÇAY:"SALDIRGAN KİMLİĞİMİZ SAHADA OLACAK"
Teknik direktör Mustafa Akçay, Beşiktaş maçında sahada daha saldırgan bir takım olacaklarını belirtti, "Kazanmak adına gerekli mücadeleyi vereceğiz. Taraftarlarımızın bu maçtan beklentilerinin farkındayız ve onları mutlu etmek istiyoruz. Sahamızda ilk yarıda yakaladığımız istatistiği, bu maçta da devam ettirmek niyetindeyiz" dedi.
BEŞİKTAŞ'LA 118'İNCİ RANDEVU
Trabzonspor ile Beşiktaş yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte 118'inci defa karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 117 maçın 47’sini Beşiktaş kazanırken 42 maçta ise bordo mavililer galip geldi, 28 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor 154 gol atarken kalesinde 126 gol gördü. Avni Aker Stadyumu’nda oynanan 39 karşılaşmada bordo mavililer 21 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 10 maçı Beşiktaş kazandı. 8 karşılaşma da beraberlikle sona erdi.