ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Trabzon Şube Başkanı Burhan Cahit Erdem, 101 yıllık Yavuz Selim Sahası’nı yıktırmamak için gereken hukuki mücadeleyi başlattıklarını açıkladı.
Trabzon kent merkezinde ilk kez 1913 yılında bir karşılaşmaya ev sahipliği yapan Yavuz Selim Sahası’nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak olmasına tepki gösteren Burhan Cahit Erdem, Yavuz Selim Sahası’nın yıkılmaması için gerekirse her türlü eylemi yapmaya hazır olduklarını söylerken şöyle dedi:
101 YILLIK BİR MABET
"Trabzon'da 123 amatör kulübü bulunuyor. Trabzon futboluna çok ciddi zararlar verece. Yavuz Selim Sahası, aynı zamanda oturup sohbet edebilecek bir sosyal yaşam alanı. Çünkü 101 yıl önce İdmanyurdu kulübü kurulduğunda burada futbol oynamış. Osmanlıca yazılmış belgeler var. Burada oynayan o takımın futbolcuları savaşta ölmüş. 101 yıllık bir mabedi, spor geçmişini yok etmek kimsenin harcı olmasa gerek. Spor kenti diyoruz, Akçaabat İlçesi’nde Fatih Stadı’nı yok ediyoruz. Boztepe’de kendi imkanlarımızla yaptığımız sahanın yeri otele satıldı. Buraları bırakmayacağız."
"TEPKİ MİTİNGİ DÜZENLEYEBİLİRİZ"
Sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini de ifade eden Erdem. şöyle devam etti:
"Spor kenti diyoruz ama spor kentinde bizi yöneten erkler, bu tür sahaların kaybolmasına göz yumuyor. Bu sahaların yıkılmaması için 200’e yakın dosyayı, tüm milletvekillerine, Trabzonspor’un eski başkanlara, yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarına ulaştırdık. Bu konuda sezon başlangıcında büyük bir tepki mitingi düzenleyebiliriz. Çünkü gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtaracak olan yegane unsuru ortadan kaldırıyoruz. Gerek Yavuz Selim, gerekse Boztepe sahası için yargı sürecini başlattık. Mahkemeye verdik. Herkesin yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü iş işten geçtikten sonra başımızı taşlara vurabiliriz."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF