MAÇTA aldıkları sonuçtan dolayı mutlu olduğunu belirten Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, şunları söyledi:
''Çok keyifliyim. Taraftara ne zaman çağrıda bulunsam hep cevap verdiler. Bugün bile tribünleri dolduruyorlarsa, geldiğimiz bu noktada onlarında payı var. Onlara teşekkür ediyorum. Geldiğimde Torku Konyapor, 16 puandı. Şimdi 41 puana ulaştık. Daha büyük hedeflere Konyaspor ve Konya şehri  layıktır. Keyifli bir maç oynadık. Kayserispor düşse bile yaptığı mücadele acısından teşekkür ediyorum.  Bundan sonraki dönemde çok daha güzel işler yapmamız gerekir.''
"TORKU KONYASPOR, GELDİĞİMDE KÜME DÜŞME ADAYIYDI"
Torku Konyaspor'un başına geldiğinde takımın 16 puanda olduğunu hatırlatan Mesut Bakkal, şöyle devam etti:
''Geldiğimde küme düşmeye adayı bir takım vardı. Dostlarımda bana 'nereye gidiyorsun?' diyordu. Ama şu anda geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Çoğu takımı, Eskişehirspor'u bile altımıza aldık. Oyuncu arkadaşlarımı da kutluyorum. Ne söylediysek cevap verdiler. Beklentilerimizi, performansıyla ortayla koydular. Konyaspor, yenildiğimizde bile tepkiyle karşılaşmadık. Çünkü iyi oynuyorduk. İlerleyen dönemlerde daha iyi transferlerle, daha iyi hedefler ortaya konarak daha iyi işler yapabiliriz. Çünkü Konya şehri bunu hak ediyor.'' 
LİGDE KALMAYI GARANTİLEDİK
Torku Konyaspor Mehmet Uslu, alınan sonuçla ligde kalmayı garantilediklerini ifade ederek, ''Galip geldiğimiz takdirde ligi garantiliyorduk. Bu bilinçle çıktık. O yüzden de baskı vardı. Bugün çok iyi oynamadık, ama iyi mücadele ettik. Kayserispor'un da 1 veya 2 pozisyonu vardı. Eskişehirspor maçıyla ligi noktalayacağız. ''dedi.
Sezon başından itibaren çeşitli zorluklar çektiklerini ve o zorluklardan kurtulup bugünlere geldiğini ifade eden yeşil-beyazlı ekipten Selim, ''Sezon başındaki hedefimiz, bu yıl ligde kalmaktı. Bizim parolamız, birlik ve beraberlikti. Bunuda takım olarak, taraftar olarak, yönetim ve siz basın mensupları olarak  sağladık.  Herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
Önümüzdeki sezon Torku Konyaspor'da kalıp kalmayacağı sorusu üzerine Selim, 2016 yılına kadar sözleşmesini olduğunu lig bittikten sonra ise tatile çıkacağını söyledi. 
KAYSERİSPOR:"EKMEĞİMİZİ ÇALIP BAŞKASINA VERDİLER"
Torku Konyaspor'u tebrik ederek sözlerine başlayan Kayserispor teknik sorumlusu Ertuğrul Seçme şöyle konuştu:
''Müsabakanın önüne geçen bazı şeyler vardı. Sezon başından itibaren Kayserispor aleyhine müthiş hakem hataları oldu. Ekmeğimizi çalıp başkalarına verdiler. Burdan Zekeriya Alp'e sesleniyorum. Kayserispor'dan ne istiyorlar. Çıksınlar televizyonlarda söylesinler. Bizde rahat edelim. Bu müsabakada bile küme düşmüş takıma, Sefa Yılmaz'a yapılan faullerin sayısını bile unuttum. Bir tane sarı kart yok. İlk yaptığı faulde kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Böyle bir adaletsizlik olmaz.''
Kayserisporlu Levent de, ligden düşmelerine rağmen iyi bir performans gösterdiklerini ama sonuç alamadıklarını kaydetti. 
Okay da, ''Maça çıkarken matematiksel şansımız kalmasada, sonuçta yenilmek için değil, yenmek için sahaya çıktık. Maç içinde bazı talihsizlir oldu. Konyaspor'u tebrik ediyorum.''dedi.
 
İA(İA/AÖ)