TORKU Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal, hak ederek kazandıkları bir maç olduğunu söyledi, "Taraftarlara teşekkür ediyorum. Maça taraftar eşliğinde geldik ve coşkulu bir karşılama oldu. Bizi maça hazırlamada ve motive etmede büyük etken oldu. Bu galibiyet herkese armağan olsun. Avrupa’nın 4’üncü az gol yiyen takımıyla oynadık. 12 tane net pozisyon ve 4 golümüz var. Maçı hak ederek kazandık. İnanılmaz özveri ve birliktelik vardı. Kulübeden başlayarak herkesin birlikte olduğu bir maç oldu" dedi.
"GALİBİYET TARAFTARIMIZA ARMAĞAN OLSUN"
 Konyasporlu Selim Ay ise "İlk yarıyı 20 puanla bitirip ligde kalma yolunda yüzde 60 ihtimali olacağını biliyorduk. İlk defa 4 gol attık. Bu taraftarlarımıza armağan olsun. Emin adamlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.
Tolga Ünlü, "Gerçekten iyi oynadık ve iyi mücadele ettik. İlk yarı birkaç tane daha gol pozisyonumuz vardı. Onları da değerlendirseydik maçı erken bitirebilirdik. İkinci yarı yediğimiz golden sonra yine toparlanmasını bildik. İlk defa 4 gol attık ve tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Bu kadro ile ligde oynabileceğimizi gösterdik" dedi.
SAĞLAM: "KAZANMAYI RAKİPTEN ÇOK İSTEMEDİK" 
Futbolun gerçeğinin bugünkü karşılaşmada bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Eskişehirspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise, "Futbolda ne kadar istiyorsanız o kadar alıyorsunuz. Bugün biz kazanmayı rakipten çok isteyemedik. İlk devre bir şey yapmadık ama ikinci devrenin ilk 20-25 dakikası biraz futbol oynamak aklımıza geldi. Oyuncular sorumluluk aldı pozisyon ve golü bulduk. Bence maçın kırılma anı Akaminko'nun yapmış olduğu gereksiz hareket ve aldığı gereksiz risk. Oyun bizim lehimize dönmeye başlamışken böyle bir hata maalesef bize pahalıya mal oldu. Çok da toparlayamadık ve bugün burada ağır bir mağlubiyet aldık. Ligin en az fol yiyen takımı iken son 7-8 haftada yediğimiz kadar gol yedik Devre arasına girerken bazı gerçekler ortaya çıktı. Takımda ne tür eksiklikler olduğunu biliyorduk. Ama bunu kendi içimizde halletmeye çalışıyorduk. Defansif anlamda bir değer ve kalite ortaya koyarken ofansif anlamda bir çok karşılaşmada bu kaliteyi ortaya koyamadık. Transfer döneminde oyun anlayışımıza uygun takımı ofansif anlamda daha üretken hale getirebilecek oyuncuları kadroya katmalıyız. Veysel ve Tarık’ın belirsizliğinin de ortadan kalkması gerekiyor. Alınan 27 puanı bir kenara koyup ikinci yarı, nasıl daha başarılı olabileceğimizi, kupada nasıl final oynayıp kupayı alabileceğimizi, ligde nasıl daha iye yerlere gelebileceğimizi hep beraber çalışacağız ve göreceğiz. Ara dönem bu hedeflerimiz için belirleyici süre olacak. Rakibimiz daha iyi oynadı ve kazanmayı isteyerek haklı bir galibiyet aldı" dedi.
"BİZİM İÇİN DERS OLACAK" 
Skor ve oyun anlamında istediklerini yapamadıklarını belirten Eskişehisporlu Necati Ateş, "Bu maç bizim için ders oldu. Hataları gözdük" derken Özgür, devre arasını iyi değerlendirip çıkışa devam etmek isteyeceklerini söyledi. MKY(İA/AÖ)