TORKU Konyaspor, ligin bitimine 1 hafta kala 3-0 galip geldiği Kayserispor karşılaşmasına 64 yıllık Büyükşehir Belediye Atatürk Stadyumu'nda taraftarlarının önüne son kez çıkmış oldu.
Önümüzdeki sezon maçlarını yapımı bitme aşamasına gelen 42 bin kişilik yeni statta oynamayı hedefleyen Torku Konyaspor, ligden düşmesi kesinleşen Kayserispor'u ağırlarken 3-0'lık sonuçla ligde kalmayı garantiledi. Maç sonu büyük sevinç yaşayan futbolcular, 64 yıllık Büyükşehir Belediye Atatürk Stadyumu'nda seyircilerin karşısına son kez çıkmış oldu.
DÖRT BÜYÜKLERE KARŞI UĞURLU GELDİ
Atatürk Stadyumu'nda bu sezon 17 maça çıkan yeşil beyazlı ekip özellikle 4 büyüklere karşı oynadığı futbolla alkış aldı. Torku Konyaspor son sezonunu geçirdikleri stadyumda lig şampiyonu Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile berabere kalarak güçlü rakiplerinden puan almıştı. Yeşil beyazlılar bu sezon sahasında oynadıkları 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.
YENİ KONYA STADYUMU 
Konya Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan ve ihale bedeli 126 milyon 450 bin lira olan yeni stadyum, 400 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. 90 bin metrekare kapalı alana konuşlandırılacak olan stadyum 42 bin seyirci kapasiteli olacak. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı sahası ve ısıtmalı koltuklar ve localar yapılacak. Ayrıca stadyumda alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler ile 84 turnike ve 22 asansör bulunacak. 

TY(İA/AÖ) FOTOĞRAFLI