Konyaspor Beşiktaş maçı ile Süper Lig'de geçtiğimiz hafta şampiyon olan siyah-beyazlılar ligin son karşılaşmasına çıkıyor. Konyaspor Beşiktaş karşılaşması öncesinde maçın oynanacağı tarih krize dönüşmüştü. Siyah-beyazlı takımda sarı kart cezalısı olan Oğuzhan Özyakup, maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş, şampiyonluk kupasını 19 Mayıs Perşembe günü Vodafone Arena'da taraftarlarının önünde kaldıracak.

TORKU KONYASPOR 2-1 BEŞİKTAŞ (CANLI)

İlk yarı bitti! Konyaspor 2-1 Beşiktaş. İkinci yarıda yeniden birlikte olacağız.
44'
Mücadelede artık ilk yarıda son dakikaya giriyoruz. Ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor.
43'Konyasporlu taraftarlar tribünlerde 42. dakika şovu yapıyor.
42'Beşiktaş sağ kanattan yüklendi, Necip'in ortasına Cenk koştu ancak kaleci Serkan çıktı ve topu aldı.
41'Douglas korneri kullandı, Cenk karşıladı, dönen topa Meha vurdu, top dışarı çıktı.
41'Bu kez de Konyaspor sağ kanattan köşe vuruşu kullanacak.
40'Sosa köşe vuruşunu kullandı, savunma karşıladı.
40'Beşiktan sağ kanattan korner kullanacak.
40'Sosa serbest vuruşu kullandı, top savunmadan döndü.
39'Kerim Frei ceza sahasına girerken faule maruz kaldı, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak konuk ekip.
38'Maçta 2-1'lik Konyaspor üstünlüğü devam ediyor.
37'Konyasporlu taraftarlar yeniden yerlerini aldılar.
36'Konyaspor hızlı hücuma çıktı, sağ kanatta Traore frene basında Beşiktaş savunması yerleşti.
35'Serdar sağ kanattan ortaladı, kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı. Top yine Beşiktaş'ta.
34'Beşiktaş bu dakikalarda vites yükseltti, Siyah-Beyazlılar baskıyı arttırdı.
33'Sosa sol kanattan ortasını yaptı, Olcay kafayı vurdu, top üstten dışarı çıktı.
32'Beşiktaş çok adamla rakip yarı alana geçti, Sosa'nın pasında top Cenk'e gelmeden savunma araya girdi.
31'Taraftarlar 10 dakika sonra stada geri dönecek.
30'Birçok taraftar stadı terk etmeye başladı. Tribünlerden "Yeter Yıldırım Demirören" sesleri yükseliyor.
29'Meha korneri kullandı, savunmadan seken top yine Konyasporlu oyuncularda kaldı.
28'Konyaspor sol kanattan köşe vuruşu kullanacak.
27'Maçta tempo yeniden düştü. Gollerin ardından iki takım da kısa paslarla devam ediyor.
26'Orta alanda Tolgay, Ömer'e faul yaptı. Serbest vuruş Konyapsor'un.
25'Beşiktaş kendi yarı alanında top çeviriyor.
24'Sosa köşe vuruşunu kullandı, savunma ön direkte karşıladı.
24'Beşiktaş sağ kanattan köşe vuruşu kullanacak.
23'Beşiktaş oyuna yeniden başladı.
23'Sağ kanattan ceza sahasına giren Skubic ortasını yaptı, Boyko'nun yumrukladığı topa gelişine vuran Holmen boş ağlarla topu buluşturdu.
22'GOL! 2-1 oldu.
22'
Beşiktaş oyuna yeniden başladı.
21'Douglas'ın yerden çevirdiği topa penaltı noktası üzerinden düzgün bir vuruş yapan Traore topu filelerle buluşturdu.
21'GOL! 1-1 oldu.
20'
Konyaspor oyuna yeniden başladı.
19'Ceza sahası dışında bomboş kalan Sosa, düzgün bir vuruşla topu Serkan'ın sağından filelerle buluşturdu ve yine mükemmel bir gole imza attı.
19'GOL! Sosa attı 1-0.
19'
Sosa köşe vuruşunu kullandı, savunma karşıladı.
18'Sosa ceza sahası dışından şansını denedi, savunmaya çarpan top kornere çıktı.
17'Cenk Tosun, hava topu mücadelesinde Ali'ye faul yaptı.
16'Mücadelenin başından itibaren karşılıklı top kayıpları devam ediyor. İki takım da henüz tehlikeli bir hücum geliştiremedi.
15'Bu kez de Beşiktaş topu kazandı ve pas yapıyor.
14'Konyaspor paslaşarak geldi, Traore ceza sahasına girdi, şutunda top kaleci Boyko'da kaldı.
13'Boyko şimdi ayağa kalktı, durumu iyi.
12'Uzun kullanılan tacın ardından Holmen, Boyko ile karşı karşıya kaldı, ikili çarpışında başarılı kaleci sakatlık geçirdi.
11'Beşiktaş sol kanattan yüklendi, Tosic'in ara pasında top doğrudan kaleciye gitti.
10'Konyaspor kendi yarı alanında ayağa kısa paslar yapıyor, Beşiktaşlıların presi sonuç vermiyor.
9'Mücadelede düşük tempo ve golsüz eşitlik sürüyor.
8'Konyaspor kendi yarı sahasında top çeviriyor. Yeşil-Beyazlı ekip oyunun hakimi.
7'Yine Meha ceza sahasına girerken yerden gönderdi, top az farkla yandan dışarı çıktı.
6'Köşe vuruşunu Meha kullandı, savunmadan seken top yine Konyasporlu oyuncuda kaldı, ceza sahasından vuruşunu Boyko kurtardı.
6'Konyaspor sol kanattan köşe vuruşu kullanacak.
5'Necip'in uzun topuna Cenk hareketlendi ancak top Serkan'da kaldı.
4'Konyaspor şimdiye kadar daha organize bir görüntü sergiliyor. Beşiktaş ise kendi yarı sahasında bekliyor.
3'Mücadelede tempo çok düşük, iki takım da topu kazandığı anda ayağa paslarla hareket ediyor.
2'Beşiktaş topu kazandı, Siyah-Beyazlılar hazırlık paslarıyla rakip yarı alana geçmeye çalışıyor.
2'Konyaspor kendi yarı alanında pas yapıyor.
1'Traore uzaklardan şansını denedi, kötü bir şut oldu.
1'Tribünlerde çok az sayıda taraftar var.
0'Maç başladı!

BEŞİKTAŞ'IN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ

Beşiktaş ile Torku Konyaspor 30. maça çıkıyor. İki takım arasında geride kalan 29 lig maçından 17'sini Beşiktaş, 3'ünü Konyaspor kazandı. Siyah-beyazlılar, son 8 lig maçında Konyaspor'u 3 kez yenebildi. Konya'da yapılan 14 maçtan 6'sını Beşiktaş kazandı, ev sahibi ekip sadece 1 kez galip gelebildi.

Şampiyon Beşiktaş ile üçüncü sıradaki Torku Konyaspor, bu akşam yapacakları sezonun son hafta maçıyla lig tarihinde 30. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, geride kalan 29 maçtan 17'sini kazandı, 9'unda berabere kaldı, sadece 3'ünü yitirdi. Lig maçlarında Beşiktaş'ın 57 golüne, Konyaspor 23 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 4-0 kazandı.

Bu arada, iki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalde eşleşti ve Torku Konyaspor, İstanbul'da 2-1, Konya'da da 1-0'lık sonuçlarla galip gelerek, turu geçen taraf oldu.

Beşiktaş son 8 maçta 3 kez kazanabildi

Beşiktaş, genelde açık ara üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda yenmekte zorlanıyor. Siyah-beyazlılar, rakibiyle ligde yaptığı son 8 maçtan 3'ünü kazanırken, 4 kez berabere kaldı, bir kez de yenildi. Bu arada iki takım arasındaki 29 lig maçından Konyaspor 11'inde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı. 

Konya'daki maçlar 

Taraflar arasında ligde Konya'da yapılan 14 maçtan 6'sını Beşiktaş kazandı, 7 maç berabere sonuçlandı, 1 maçta da ev sahibi ekip galip geldi. Konyaspor, sahasında Beşiktaş karşısında ligdeki tek galibiyetini, 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında 2-1'lik sonuçla aldı. Konya'da Beşiktaş 23, ev sahibi ekip ise 14 gol attı.

Beşiktaş'tan tarihi fark 

Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı.Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 3 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.

Torku Konyaspor-Beşiktaş bilet fiyatı 500 TL’ye çıkartıldı

Torku Konyaspor, lig şampiyonu Beşiktaş’la oynayacağı maçın, pazartesi günü 20 ile 90 TL olduğunu açıkladığı bilet fiyatlarını, bugün değiştirdi, bilet fiyatlarının misafir tribününde 455, diğer tribünler için de 350 lira ile 500 lira olduğunu duyurdu. Torku Konyaspor yönetimi, pazartesi günü kulübün resmi internet sitesinde Beşiktaş maçının bilet fiyatları için bir açıklama yapmıştı. Yeşil beyazlı yönetim, saat 15.30 sıralarında belirlediği bilet fiyatlarının misafir tribün için 30 lira ve diğer bölümler için 20 ile 90 lira arasında değiştiğini duyurmuştu. Bilet fiyatları saat 21.30 saatlerinde resmi internet sitesinden kaldırılırken bilet fiyatlarında değişikliğe gidileceği duyurulmuştu.

Yönetim, bugün interhet sitesinde yaptığı yeni açıklamada ise müsabakanın bilet fiyatlarının değiştirildiğini açıkladı. Açıklamada misafir tribünün 455 lira diğer tribünler için ise kale arkaları 350 TL, batı üst tribün ile doğu tribünler 475 TL ve batı alt tribün ise 500 TL olarak belirlendi.

BASIN SÖZCÜSÜ BAYDAR:"ARTIRIM TRİBÜN KAPATMA VE PARA CEZASINA TEPKİ İÇİN"

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yapılan değişikliğin Beşiktaş Kulübü ve taraftarlarıyla ilgisi olmadığını belirtti, şunları söyledi:
"Kasımpaşa maçından sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’un (TFDK) kötü tezahürattan 100 bin lira para cezası ve kuzey kale arkası tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi, cezasının haksız olduğuna inanıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na yaptığımız itirazın değerlendirilmemesi ve ret edilmesi üzerine Futbol Federasyonu, TFDK ve Tahkim Kurulu’na tepki için bilet fiyatlarını yükselttik."

MAÇ TARİHİ KARMAŞASI

Bu arada Futbol Federasyonu, Torku Konyaspor-Beşiktaş maçını önce 19 Mayıs Perşembe günü, pazar akşamı Beşiktaş’ın şampiyon olmasından sonra da 17 Mayıs 2016 Salı günü 19.00 oynanacağını açıkladı. Federasyon, dün ise internet sitesinde Torku Konyaspor-Beşiktaş maçının bu defa 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.00’da oynanacağını duyurdu. Yaşanan bu duruma Torku Konyaspor yönetimi tepki gösterdi.  Kulüp Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yaptığı açıklamalarda maçın ilk açıklandığı gün 17 Mayıs tarihinde oynanmasını istediklerini dile getirdi. Ancak maçın gün ve saati ile ilgili herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve Federasyonun son açıkladığı tarih ve saat olarak kaldı.  Yapılan tepki açıklamasında ise Baydar, "Federasyonun Torku Konyaspor- Beşiktaş maç saati değişikliği kararlarını camia olarak hayretle ve esefle karşılamaktayız. Futbolda alınan kararların inandırıcılığı böylece yok edilmektedir" dedi.

SÜPER LİG'DE PERDE KAPANIYOR

Beşiktaş'ın şampiyon tamamladığı Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu yarın oynanacak 34. hafta maçlarıyla sona erecek. Beşiktaş'ın geçen hafta Osmanlıspor galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Lig'de Fenerbahçe ikinci, Torku Konyaspor üçüncü, Medipol Başakşehir ise sezonu dördüncü tamamlayacak.

Ligde Avrupa kupalarına katılım için beşincilik büyük önem taşıyor. Ligde beşincilik için 4 aday bulunuyor. Son haftaya 49 puanla giren Osmanlıspor, 48 puana sahip Galatasaray, 47 puanlı Kasımpaşa ve 46 puanı bulunan Akhisar Belediyespor'un beşinci sıra için şansı var.

Beşincilik için avantajlı durumda bulunan Osmanlıspor, yarın Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak. Başkent ekibi müsabakayı galip tamamlaması halinde ligi 5. sırada bitirecek.

Bu ekiplerden Galatasaray ligi 5. sırada bitirse bile, UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 1 yıl Avrupa kupalarından men edildiği için ligde 6. durumda yer alacak ekibin Avrupa kupalarına gitme ihtimali bulunuyor.

- Düşme hattı

Mersin İdmanyurdu'nun ardından lige veda edecek 2 ekip için 3 aday bulunuyor. Bu ekiplerden Eskişehirspor, Gençlerbirliği deplasmanında puan ararken, Medicana Sivasspor, Fenerbahçe'yi, Gaziantepspor da Antalyaspor'u konuk edecek.

Antalyaspor'u ağırlayacak Gaziantepspor, karşılaşmadan en az 1 puan alması halinde ligde kalmayı başaracak. Son hafta Gaziantepspor'un yenilmesi, Medicana Sivasspor'un puan kaybetmesi ve Eskişehirspor'un kazanması halinde Gaziantepspor ve Eskişehirspor'un puanları eşitlenecek. Bu durumda aralarındaki maçlarda üstün durumda bulunan Gaziantepspor ligde kalacak.

Eskişehirspor'un lige tutunabilmesi için Gençlerbirliği'ni yenmesi ayrıca Medicana Sivasspor'un kazanıp, Gaziantepspor'un yenilmesi gerekiyor. Medicana Sivasspor'un ligde kalabilmesi için son hafta Fenerbahçe'yi mağlup edip, Eskişehirspor'un puan kaybetmesi ve Gaziantepspor'un yenilmesi lazım.

- Program

Süper Lig'de yarın saat 20.00'de oynanacak karşılaşmaların programı şöyle:
Trabzonspor-Kasımpaşa (Hüseyin Avni Aker)
Osmanlıspor-Akhisar Belediyespor (Osmanlı) 
Galatasaray-Kayserispor (Türk Telekom Arena)
Medicana Sivasspor-Fenerbahçe (Sivas 4 Eylül) 
Gaziantepspor-Antalyaspor (Kamil Ocak) 
Gençlerbirliği-Eskişehirspor (Ankara 19 Mayıs)
Torku Konyaspor 2-1 Beşiktaş CANLI (Konya, Beşiktaş Maçı Skoru Kaç Kaç)