ALİ DANAŞ, İSTANBUL-

Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar ile ilgili olarak ''Futbol sahasında yalnız futbol oynanmalı, dışarıdaki işler yöneticileri bağlar'' diye konuştu.

Tolga, transferinden sonra kampa katıldığı ilk gün Beşiktaş eşofmanlarını giydikten sonra aynanın karşısına geçip ağladığını belirtti.

Kültür 2000 Koelji ödül törenine katılan Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin samimi açıklamalarda bulundu.

''BEŞİKTAŞ EŞOFMANLARINI İLK GİYDİĞİMDE AYNANIN KARŞINA GEÇİP AĞLADIM''

Panelde sorulan bir soruya ''Bu yaşıma kadar Trabzonspor'da oynadım.Başka takım görmedim. ilk defa Beşiktaş eşofmanlarını giyip aynaya baktığımda ağladım. Adaptasyon dönemi kolay değildi. Ama gördüğüm değer ve saygıyla zor dönemi atlattım. Zaten Beşiktaş'da milli takımlardan da tanıdığım arkadaşlarım vardı. Onların da yardımıyla bütün güçlükleri kısa zamanda geride bıraktım" diye cevap verdi.

''FUTBOL SAHASINDA YALNIZ FUTBOL OYNANMALI''

Panel sonrası basın mesuplarının sorularını yanıtlayan Tolga Zengin, Trabzon'daki olaylar için "Olaya ne olursa olsun tek taraflı bakmamak lazım. Ama tepkisi de bu olmamalı. Futbol sahasında yalnızca futbol oynanmalı. Futbol oynanır, rakibine yenilirsin, yenersin biter. Dışarıdaki işler yöneticileri bağlar" dedi.

PROVAKASYON YOK

Zengin , provokasyon var mı sorusuna ise; "Taraftarın provoke edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu insanlar bu olayların benzerini 1996 yılında da yaşadı. Bu konulara bizim girmememiz lazım" şeklinde cevap verdi.

''HOCAMIZ TEPKİSİNDE HAKLI''

Slavan Blic'in yayıncı kuruluşa olan tepkisine de destek veren Tolga, "Hocamız tepkisinde haklıdır. Kendisi duygusal ve doğal bir insan. Neyi neden söylediğini gayet iyi biliyordur. Kastı aramamak lazım" dedi.

AD(MA)