ZİRAAT Türkiye Kupasında son 8 takım arasına girerek büyük bir başarı elde eden Tokatspor, Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta küme düşme korkusu yaşamaya başladı.
Grubunda en son 16'ıncı hafta sahasında İnegölspor'u 3-2 mağlup eden bordo beyazlı ekip, 17'nci hafta Dardanelspor'a 2-0, 18'inci hafta Konya Anadolu Selçukluspor'a 1-0, 19'uncu hafta Hatayspor'a 3-1, 20'nci hafta Yeni Malatyaspor'a 3-1 yenildi. Son oynadığı Çankırıspor maçında 0-0 berabere kalan bordo beyazlı ekip, son 5 maçında sadece 1 puan toplayabildi. 18 takımın bulunduğu grubunda 23 puanla 14'üncü sırada bulunan bordo beyazlı ekip, 21 puanlı Konya Anadolu Selçukluspor'la 15'er puanlı Dardanelspor ve Çankırspor'un üzerinde bulunuyor.
"KUPA BİZİ YORDU"
Tokatspor teknik direktörü Mehmet Şahan, Ziraat Türkiye Kupası'nın kendilerine 2 yönlü olarak yansıdığını söyledi. Bunlardan birincisinin kentin tanıtımı için önemli olduğunu söyleyen Mehmet Şahan, daha sonra şöyle dedi:
"Ama kısıtlı kadromuzdan dolayı kupa maçlarına da aynı futbolcularla sahaya çıktık. Bundan dolayı lig maçlarında futbolcularımız yorgundu ve beraberinde sıkıntı getirdi. Yorgunluk hala sürüyor. 5 maçta bir puan toplamanın savunabilecek bir yönü yok. Ama ben futbolcularıma güveniyorum, en kısa sürede bulunduğumuz noktadan üst sıralara yükseleceğiz."