TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) organize ettiği 2012 Fair Play Ödülleri sahiplerine verildi.

Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen törene, TMOK Başkanı Uğur Erdener ve yönetim kurulu üyeleri ile ödül sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan başkan Erdener, "fair play" ifadesinin çok büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Özde iyi ve ahlaklı insan olmayı anlatan bir sözcük. Günümüzde Türk sporunun daha çok ihtiyaç duyduğu iki kelime" dedi.

Konuşmaların ardından TMOK Fair Play Komisyonu'nun yurt çapında yaptığı taramalar sonucunda "davranış", "kariyer" ve "tanıtım" dallarında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı, Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) verdiği Pierre de Coubertin Dünya Fair Play Büyük Ödülü'nü aldı.

CIFP Üyesi Miroslav Cerar, sarı-lacivertli takımın ödülünü, Fenerbahçe Futbol Altyapı Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Şenol Çorlu'ya verdi.

Sarı-lacivertli ekip, ödül getiren centilmen davranışı, 3 Kasım 2012'de Coca Cola Elit Akademi Ligi'nin 13. hafta mücadelesinde Eskişehir'de sergilemişti. Tüm oyuncu değişiklik hakkını kullanan Eskişehirspor'da maçın 65'inci dakikasında bir oyuncu sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalınca, Fenerbahçe cephesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilisine ve maçın hakemine başvurarak, kendi takımlarından da bir oyuncuyu çıkartıp 10'a 10 maça devam etti.

Maçta 1-1'lik eşitlik varken 65'inci dakikada bir oyuncusunu kenara alan sarı-lacivertli ekip de rakibi gibi 10 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmayı, 78'inci dakikada bulduğu golle 2-1 kazanmıştı.

2012 Willi Daume Ödülü Şeref Diploması'na layık görülen spor yazarı Kahraman Bapçum'a da ödülü verildi.

2012 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar şöyle:

- Sportif davranış dalı

Büyük ödül: Kemal Merkit (Merhum motosiklet yarışçısı)

Şeref diploması: Ankaraspor 14 Yaş Altı Futbol Takımı, altyapı teknik direktörü Çağataş Şalap ve teknik sorumlu Nuri Yakupoğlu

Kutlama mektubu: Arif Delen, Serkan Kaya, Uğur Çakır, Abdil Ceylan,

Mehmet Akkoyun (Milli atletler)

SPORTİF KARİYER DALI

Büyük ödül: Erden Eruç (Kas gücü ile dünya turu, kürek, pedal, bisiklet)

Şeref diploması: Gökhan Yıldırım (Basketbol antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni - Diyarbakır)

Kutlama mektubu: Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı

SPORTİF TANITIM DALI

Büyük ödül: Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı (Sporla Yaşa Projesi)

Şeref diploması: MİGROS Grubu (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Sosyal Sorumluluk Projesi)

Kutlama mektubu: Konya Karatay AD(SSA)