Cemal EKENTOK/BURSA,()-  İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler Mahallesi’ne yaptırılan 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena’da incelemelerde bulundu. Dernek üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recap Altepe ile biraraya gelerek, Bursa’nın en görkemli yapısı olan tesisin inşaat ve çatı tekniği ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, tesisin marka kent Bursa’ya yakışan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, "Bursa’da ilk kez uygulanan inşaat ve Türkiye’de ilk kez yapılan çatı sistemi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Recap Altepe’den bilgi almak istedik'' dedi.
Tesisin yapımıyla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recap Altepe,Stadı 2014 yılı sonunda hizmete sokmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
"185 bin metrekarelik bir alana kurulan kentin sembol yapılarından birini yapıyoruz. Bu gerçekten Bursa için önemli bir eser olacak. Hazırlanması ve inşaatın başlaması tam 5 yılımızı aldı. İkinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildik. Şimdi en kısa sürede stadımızın kapılarını açmak istiyoruz."
DÜNYADA EN İYİ İKİNCİ STAT
Recep Altepe, Almanya’daki Allianz Arena’dan sonra Dünyanın en iyi ikinci stadının Timsah Arena olacağını iddia etti. Altepe, "Bursa’ya basit bir stat yapabilirdik. Ancak biz en iyisi olması için çaba gösterdik. Dünyada en iyi statlar Avrupa’da. Hemen hemen hepsini gezdik. Ve en mükemmelini yapmak için kollarımızı sıvadık. Stat açıldığında Bursaspor’umuza büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
JUVENTUS’A STADI UĞURLU GELDİ
İtalya’da son üç yılda şampiyonlukları kazanan Juventus’a yeni stadının şans getirdiğine dikkat çeken Altepe, "Ben yeni stadın Bursaspor’umuza uğurlu geleceğine ve ligde üst üste şampiyonluk kazanacağına inancım tam. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 100 tirilyon lira harcayıp yeni stat yaptık. Gelecek yönetimde 1-2 tirilyon harcayarak bir zahmet şampiyonluğa oynayacak takım yapsın. Bursaspor’un yeni stadında imajınında değişip birçok ilke imza atacağına inancım tam" dedi.
Daha sonra mimar Hasan Sözüneri tesisin inşaat süreci, Kazova İnşaat Şirketi yetkilisi Hasan Meral ise dünyada dördüncü kez yapılan çatı sistemi hakkında İMSİAD üyelerine detaylı bilgi verdi.
Hesan Meral, "Çatının çelik halkasını 25 gün içersinde çekmek istiyoruz. Bunun için İsviçre’den hidrolik krikolar getirdik. Tam 25 gün sonra çatının tüm yükünü çekecek olan üst halka çekilecek ve en önemli bölüm aşılacak" şeklinde konuştu.
Daha sonda İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye derneği adına teşekkür plaketi verdi.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF