Sercan SAPANATAN,İstanbul-

İspanya La Liga şampiyonu Atletico Madrid'in Chelsea'den kiralık başarılı genç kalecisi Courtois Barcelona ile oynanan şampiyonluk maçı sonrası yaptığı açıklama ile ayrılık sinyali verdi.

Şampiyonluk kutlamaları sırasında konuşan Belçikalı eldiven " Gün gelecek Atletico Madrid'den ayrılmam gerekecek ama bu taraftarı hiç bir zaman unutmayacağım. Onlar hep aklımda kalacak. Onların bana olan sevgisi çok büyük" dedi.

Kariyerinde yaşadığı ilk şampiyonluk hakkında da yorum yapan Courtois " 3 yıl önce bügünü hayal bile edemezdim. Ama şimdi bakıyorum La Liga'da şampiyon olduk. Haftaya Şampiyonlar Ligi finaline çıkıcam ve sonra da Dünya Kupası maçlarına çıkıcam . Burada geçirdiğim 3 yıl hayatımda geçirdiğim en iyi yıllardı. Eğer Atletico Madrid'den ayrılsam bile her zaman bu takım kalbimde olacak" şeklinde konuştu.

İKİNCİ KEZ " RİCARDO ZAMORA ÖDÜLÜNÜN" DE SAHİBİ

Belçikalı genç kaleci 56 yıldır verilen İspanya La Liga'nın en iyi kalecisinin aldığı "Ricardo Zamora Ödülünü " ikinci kez kazandı. Atletico Madrid forması ile ligde 37 maçta 24 gol yiyen Thibaut Courtois bu ödülünde sahibi oldu.



SS(UD)