AVRUPA Bayanlar Golf Turnuvası'nın (Ladies European Tour) erişim serisi olarak bilinen 'Let Access Open' Türkiye ayağı 'The Mineks Ladies Classic 2013' Antalya'da başladı.
En prestijli turnuvalardan biri olarak kabul edilen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçiş şansı sağlayan 'Let Access Open'ın Türkiye ayağı 'The Mineks Ladies Classic 2013', Belek Turizm Merkezi'ndeki National Golf Club'de başladı. 3 gün sürecek turnuvaya 21 ülkeden 51 kadın golfçü katılıyor. Turnuvada Türkiye'den de 6 kadın golfçü mücadele ediyor.
2010 yılından bu yana düzenlenen turnuva, seçkin genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişini sağlayarak olimpiyat turnuvalarına katılım olanağı yaratıyor. Mart ayında Fransa'da start veren İspanya, İsveç, Finlandiya, Norveç, İngiltere, Azor Adaları, Girit Adası'nda oynanan ve Türkiye ayağı bugün başlayan turnuva, 15 ayaktan oluşuyor.
TÜRKLERİ 2020 OLİMPİYATLARINDA GÖRMEK HAYAL DEĞİL
Mineks International ve National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, Avrupa ve Amerika'da milyonlarca insanı yeşil sahalara çeken golfün son yıllarda ülkemizde de popüler sporlar arasında yerini almaya başladığını söyledi. Göktuna, 2008 yılından bu yana National Golf Club evsahipliğinde düzenlenen 'The Mineks Ladies Classic 2013'ün genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişinde önemli rol oynayacağını dile getirdi.
Olimpiyat komitesi üyeleri arasında çok sayıda golfçü bulunduğuna ve golf sporunun da artık olimpiyat oyunları arasına girdiğine dikkat çeken Göktuna, "Türkiye giderek bir uluslararası golf cenneti haline dönüşüyor. Özellikle güney sahillerinde birbiri ardına lüks golf otelleri ve sahaları açılıyor. Eğer yeterli destek alınırsa, 2020 Olimpiyatları'na girebilecek kadın ve erkek takımları oluşturmak hayal değil. Biz de junior golfçülerimizi buna hazırlamak için bu turnuvayı organize ediyoruz" dedi.
Turnuvada ilk 5'e giren golfçüler, Avrupa Bayanlar Golf Şampiyonası'nda mücadele edecek. NK(SU/AÖ FOTOĞRAF