Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye spor tarihinin en önemli işbirliklerinden birisine imza attı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katıldığı törenle, Riva'da yapılacak TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi'nin protokolü imzalandı. Törende bağışta bulunan aileyi temsilen Evrim Aras'a Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından plaket verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan törende konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören şunları söyledi;

"Bugün burada çok özel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Sayın Fatih Terim'in, bugüne dek sık sık gündeme getirdiği, ancak bütün iyi niyetli girişimlere rağmen gerçekleşmeyen büyük hayalini hayata geçiriyoruz: Türkiye'nin ilk çağdaş futbol lisesini, Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi'ni açıyoruz. Belki de futbolumuzda, yeni bir çağ açıyoruz! Şunu hemen belirteyim ki protokolünü imzaladığımız okul Türk futbolunun geleceği için atılmış cesur, öncü ve önemli bir adımdır.

Bildiğiniz gibi futbola yetenekli gençlerimiz ve ailelerinin en önemli sorunlarından birisi, okul eğitimini ve futbolu birlikte sürdürmektir. Özellikle lise döneminde futbola yetenekli gençler, okula önem vermeleri halinde futboldan kopar, aksi durumda ise derslerini ihmal eden futbolcular olarak eğitimden, kişisel gelişimden geri kalır. İşte bu lise bu soruna, son verecek özelliklere sahip.

Milli Eğitim Bakanlığımızın büyük desteği, Aras ailesi ve şirketlerinin önemli yardımlarıyla hayata geçen spor lisemizde Milli Eğitim Bakanlığı lise müfredatını, futbol okullarının müfredatıyla bir araya getiriyoruz. Böylece örnek bir sporcunun sahip olması gereken tüm donanımı tek bir çatı altında kazanmasını sağlıyoruz.

Öğrenciler bir yandan lise eğitimlerini sürdürürken, bir yandan iyi birer futbolcu olmak için gereken antrenmanları, çalışmaları yapacaklar. Yetenek doğuştan gelir. Ama spor kültürü yaşayarak kazanılır. Bunun içindir ki burada iyi futbolcular kadar iyi bireyler de yetiştireceğiz. Burada yetişecek sporcularımız yetenekleriyle olduğu kadar karakterleriyle de topluma örnek olacak, ülkemizi uluslararası platformlarda hakkıyla temsil edecek özellikleri kazanacaklar.

Bu okul henüz bir başlangıç! Amacımız buradan hareketle, en kısa zamanda bu modeli tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak olacak.

Spor eğitimini 12 yıllık eğitimin tamamını kapsayacak şekilde geliştirmek, yetenekli bir gencin ilk okuldan üniversite çağına kadar eğitiminin tamamlayabileceği "futbol kampüsleri" oluşturmak ise asıl büyük vizyonumuzdur. Şimdi izninizle, ortak vizyonda buluştuğumuz, bu özel projede fikir aşamasından uygulamaya kadar, çok büyük emek vermiş ve katkı sunmuş değerli hocam, Sayın Fatih Terim'e yürekten teşekkür etmek istiyorum.

Hocamızın projenin her zaman takipçisi olacağını biliyorum. Bu projenin gerçekleşmesi için bütün idari, mali ve akademik olanaklarını kullanan, deyim yerindeyse seferber olan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Değerli Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya ve bakanlık yetkililerimize şükran borçluyuz.

Bizim en büyük sorumluluğumuz sadece iyi futbolcular değil, iyi bireyler yetiştirmektir. Ümid ederim ki, burada yetişecek gençler her platformda yüzümüzü ağırtırlar. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım."