TÜRKİYE Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'le 5+2 yıllık sözleşme imzaladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in de katıldığı Adana Hilton Oteli'nde yapılan imza töreninde Terim, 5+2 yıllık sözleşmeye imza attı.
BU SEFER GERÇEK İMZA
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Terim'in yanına oturduğu sırada gazetecilere sözleşmeyi göstererek, "Bu sefer gerçek imza" diye espri yaptı. Çok kısa bir zamanda imza törenini gerçekleştirdiklerini belirten Demirören, "Hocamızın Adanalı olması ve ilk defa milli takım hocası olarak Adana'ya gelmesi, yönetim olarak bizim için de ayrıcalık oldu. İmza törenini kendi memleketinde yapmak istedik. Hocamızla yaptığımız görüşmelerde kendisini anca ikna ettik. İkna etmek için yaptığımız konu kesinlikle maddi değil. Hocamızla 5+2 yıllık opsiyonlu sözleşme imzaladık. 2 yıllık opsiyon federasyonumuza ait. Türkiye'de 90 yıllık federasyon tarihinde 57 hoca değişmiş. Ortalama olarak yılda 1.6'ya denk geliyor. Gerekli istikrarı sağlamadıkça, başarı da gelmiyor. Bu takımlarımız için de geçerli. Bizim amacımız turnuvaya kalıcı takım yaratmak. Bunun ancak hocamızla sağlanacağını düşündük. Kendisiyle futbolu organize etmek kaydıyla her turnuvaya kalacak bir takım oluşturmak için anlaştık. Hem milli takımımız, hem de Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.
SON TOPLANTIDA KARAR VERDİM
Başkan Yıldırım Demirören ile yaptıkları toplantıda karar verdiğini anlatan Terim ise, şöyle konuştu: "Başkanımıza 2-3 gündür olmaz demekten üzüntü duyuyorum. Bugün yaptığımız toplantıda karar verdik. İnşallah Türk futbolunun geleceğini inşaa edeceğiz. Eşime de sürpriz oldu. Kendisi yurt dışında, ona da çok teşekkür ediyorum."