TFF BAŞKANI DEMİRÖREN: "BİZİ ELEŞTİREBİLİRLER AMA HAKARET EDEMEZLER" "TRABZONSPOR, JUVENTUS'U RAHAT ELER" "YABANCI KARARINI KULÜPLERLE BİRLİKTE ALDIK. BİZ KARARI KENDİ KAFAMIZA GÖRE DEĞİŞTİREMEYİZ. ÇÜNKÜ TAHKİM'DEN DÖNEBİLİR" "BEŞİKTAŞ TARAFTARI 4 MAÇLIK CEZADAN SONRA FERNANDES'E BUNU YAPIYORSA, DÖNÜP KENDİNİ SORGULAMALI" "FEDERASYONUMUZ DÜNKÜ MAÇTA KURAL HATASI VARSA "VAR", YOKSA DA "YOK" DİYECEK. AMA ÖNCE BEŞİKTAŞ BAŞVURUDA BULUNMALI" "BEN DE KULÜP BAŞKANIYKEN TFF VE HAKEMLERLE KAVGALARIM OLDU. BUGÜN GÖRDÜM Kİ O ZAMAN YAPTIKLARIM HATAYMIŞ" "ATATÜRK'E SEVGİMİZ TARTIŞILAMAZ. AMA O KONUDA DA İZİN ALINMADAN SAHAYA ÇIKILAMAZ" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yıldırım Demirören, katıldığı bir spor programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Demirören'in yaptığı açıklamalarda öne çıkan sözler şöyle;

- Dün ilkler yaşandı. Donk'un hareketi dünyada ilk. Türkiye'de ilk olan sahaya giren taraftarın futbolcular tarafından tekmelenmesi.

- Ben de kulüp başkanıyken TFF ve hakemlerle kavgalarım oldu. Bugün gördüm ki o zaman yaptıklarım hataymış.

- Federasyonumuz dünkü maçta kural hatası varsa "var", yoksa da "yok" diyecek. Ama önce Beşiktaş başvuruda bulunmalı.

- Beşiktaş taraftarı 4 maçlık cezadan sonra Fernandes'e bunu yapıyorsa, dönüp kendini sorgulamalı.

- Benim şahsı düşüncem, Hollanda'da örneğini gördüğümüz gibi taraftara vuran futbolcuya ceza vermemek. Ama konu incelenecek.

- 'Beşiktaş'ın hakem hatalarından canı daha çok yanıyor' görüşüne katılmıyorum.

- Drogba ve Eboue'nin Mandela için yaptıklarını takdir ediyorum. Ama bizden izin almak zorundaydılar. Kuralları bozamayız.

- Aynı Galatasaray, UEFA'dan izin almak istedi tişörtler için. UEFA'ya soruluyor da TFF'ye neden sorulmuyor.

- Atatürk'e sevgimiz tartışılamaz. Ama o konuda da izin alınmadan sahaya çıkılamaz.

- Bizi üzen Fethiyespor'un bizden izin almaması ve Fethiye yöneticisinin 'İzin istesek vermezlerdi' demesi.

- (Şike soruşturması konusunda) Kurallarımız karar verdi. UEFA'dan yazı gelirse ona bakarız. Ama yargının kararı bizi bağlamaz.

- Bizden şikayetçi olabilirler ama 'artniyetli' diyemezler. Bizi eleştirebilirler ama hakaret edemezler.

- Maç özetlerinin diğer kanallara verilmesini hem Kulüpler Birliği hem de TFF Başkanı olarak TRT'den rica ettim, kabul etmediler.

- Yöneticiler ile ters düşebiliriz ama Galatasaray ile aramı kimse açamaz. Bugün konuşan yöneticiler Canaydın duruşunu örnek alsınlar.

- Kadın ve çocuk taraftar uygulamasını bana kalsa yarın kaldırırım.

- Şunu görüyorum, Trabzonspor, Juventus'u rahat eler.

- Yabancı kararını kulüplerle birlikte aldık. Biz kararı kendi kafamıza göre değiştiremeyiz. Çünkü Tahkim'den dönebilir. İSTANBUL /