Elazığ'da ilkokulda öğrenim gördüğü yıllarda voleybol takımı için yapıldığını zannettiği badminton seçmelerine tesadüfen katılan Aliye Demirbağ, 7 yılda 53 madalya kazandığı spor dalında uluslararası başarılarını daha da arttırmayı hedefliyor.

Yücel İlkokulu'nda 4. sınıfa gittiği dönemde badminton milli takım antrenörlerinin yaptığı seçmeleri, voleybol takımı için olduğunu zannederek müracaat eden 17 yaşındaki Demirbağ, o dönem tanıştığı spor dalında yakaladığı başarılarını sürdürüyor.

Antrenörlerinin yönlendirilmesiyle katıldığı müsabakalarda çeşitli dereceler elde eden milli sporcu, Rusya'da 16-21 Şubat 2016 tarihlerinde yapılacak Avrupa Badminton Takım Şampiyonası'nda da madalya kazanmak istiyor.

İl Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Demirbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulda voleybola ilgi duyduğunu, badmintonla da okulda yapılan seçmelere yanlışlıkla katılmasıyla tanıştığını söyledi.

Voleybol diye gittiği seçmelerin badminton için olduğunu öğrenince şaşırdığını anlatan Demirbağ, "Yine de seçmelere katıldım. Bu spor dalıyla tanıştım ve sevdim. Devam etmeye karar verdim. 7 yılda 53 madalya kazandım. Bazen bir atletten daha çok koşuyor, bir halterciden daha fazlı ağırlık kaldırıyoruz. Tüm kas grubunu çalıştıran bir spor ve sağlık açısından çok faydalı" diye konuştu.

"Hayalim olimpiyatlarda altın madalya almak"

Demirbağ, Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler elde ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geçen sene Polonya'da yapılan 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda tek bayanlar kategorisinde 3. olarak derece yapan tek bayan sporcu oldum. Onun öncesinde de 2014 yılında Çin'de Türkiye'den Gençlik Olimpiyatlarına katılan tek bayan sporcuydum. Rusya'da yapılacak olan Avrupa Badminton Takım Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Orada en iyi şekilde ülkemi temsil edip, altın madalyaya ulaşmak istiyorum. En büyük hayalim ise olimpiyatlarda altın madalya alarak bir ilki başarmak."

Badminton milli takım antrenörü Mehmet Ali Arslan da Türkiye'nin badmintonda önemli mesafe kat ettiğine işaret ederek "Gelinen noktada gerçekten çok iyi çalışan bir federasyon başkanımız var. Artık Balkanlarda hemen hemen tüm madalyaları topluyoruz. Avrupa'da derece yapmaya başladık. Olimpiyatlara sporcu gönderiyoruz. Badmintonda gittikçe yükselen bir başarı grafiği var. Demirbağ da bizim umut bağladığımız önemli sporculardan" ifadelerini kullandı.