Avusturalya Açık Tenis Turnuvasının ilk yarı finalinde İsviçreli Stanıslas Wawrinka rakibi Çek asıllı Tomas Berdych'i yendi. Cuma günü yapılacak diğer yarı finalde İsviçreli Federer, İspanyol Nadal'ı yenerse, kupa için iki İsviçreli karşı karşıya gelecek.

Devam eden Avusturalya açık tenis turnuvasında iki İsviçreli tenisçi final maçında karşı karşıya gelebilir. Turnuvanın bugün oynanan ilk yarı finalinde İsviçreli Stanislas Wawrinka rakibi Çek asıllı Tomas Berdych'i yendi. Dört set oynanan maçın üç setini alarak maçı galip bitiren Wawrinka, maç sonrası yaptığı açıklamada. "Hala maçı aldığıma inanamıyorum. Çok ama çok mutluyum. Final oynamak rüya gibi" dedi. 2 İSVİÇRELİ FİNAL OYNAYABİLİR

Avusturalya Açık Tenis Turnuvasın da Cuma sabahı yapılacak diğer yarı final maçında İsviçreli Roger Federer ile İspanyol Rafael Nadal karşı karşıya gelecek. Federer, Nadal'ı yenerse, kupa için finalde iki İsviçreli karşı karşıya gelmiş olacak. Tenis tarihinde çok ender rastlanan aynı ülkeden iki sporcunun final oynama şansını uzmanlar çok yüksek bir ihtimal görüyorlar. Selma GÜVEN STROPPEL,Basel / SG(UD)