Eyyüp BURUN/GAZİANTEP,()-TÜRKİYE Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, tenisin sadece zengin sporu olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirtirken Dünya Şampiyonu Serana Williams'ı örnek gösterdi.
Osman Tural, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Şamil Tayyar ile birlikte Batahöyük Mahallesi'ndeki Tenis İhtisas Kulübü inşaatında incelemede bulundu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlerdiği Okullararası Tenis Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Osman Tural, Türkiye'deki tenis sporu algısının yanlış olduğunu söyledi. Tenisin zengin sporu olarak göründüğünü ifade eden Tural, şöyle devam etti:
"Türkiye'de tenis yeteri kadar anlatılmadı. Bizde tenis daha başlangıç aşamasında. Burada yeni tesisler yapılıyor. Bu tesislerin sayısı arttıkça, tenis oynayan çocukların sayısı arttıkça bu spor dalı gelişecektir. Türkiye'de yanlış bir algı var; 'tenis zengin sporu, elit sporu' diye. Aslında çok da zengin sporu değil. Elinizde bir raket olduğunda, tenis her yerde oynanabilen, her yerde yapılabilen bir spor dılıdır. Herkesin yapabileceği bir spor haline getirmek lazım. Bunun yolu da spor alanlarının geliştirilmesinden geçiyor. Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonu Serena Williams, zenci mahallesinden çıkarak dünya şampiyonu oluyorsa, 75 milyon nüfusluk bir ülkede, bir Ayşe'nin, bir Fatma'nın çıkmaması için hiç bir sebep yok. Ülkemizden de bir Maria Sharapova, Serena Williams çıkabilir. Bu iş çalışmaktan geçiyor."

EB(HK/AÖ) FOTOĞRAF