PTT 1'inci Lig ekiplerinden Tekden Denizlispor'un, eski oyuncusu Mustafa Keçeli’den sonra Aydınspor 1923’ten ayrılan kaleci Kazım Sarı ve Eskişehirspor’dan stoper Mahmut Boz’la kesin olarak anlaşmaya vardı.
Kazım, Balıkesir, Dardanel, Karabük, Mersin İdmanyurdu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Göztepe’de de forma giydi. Sezon sonuna kadar kiralanan Mahmut ise Gençlerbirliği, Sivas ve Bolu’da da oynadı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’la görüşen yönetim eski borçlar nedeniyle gelen 500 bin TL’lik transfer yasağını yarın kaldırarak transferlere imza attıracak.
Tekden Denizlispor’un prensipte anlaştığı eski futbolcusu İsmail Haktan için kulübü Şanlıurfaspor 300 bin TL bonservis isteyince transfer zora girdi. Kulüpten 70 bin euro alacağı bulunan, sözleşmesi feshedilmeye çalışılan Simac yönetime, "Paramı almadan gitmem" resti çekti. Yeşil siyahlılar ayrılmak istediklerini belirten, alacakları için Federasyon’a başvuran Ahmet Arı ve Onur Alkan’ı ikna etmeye çalışacak. Ahmet, Medical Park Antalyaspor’la temasta.
GOLCÜ KAHE'YLE İKİNCİ GÖRÜŞME
Tekden Denizlispor yönetimi geçen hafta sözleşmesi konusunda masaya oturulan Brezilyalı Kahe’yle yeniden görüştü. Kurmaylar beklenenin altında kalan futbocudan en azından ücretinde indirim yapmasını istedi. Teklife yanaşmayan Kahe, sorunun kendisinde olmadığını belirterek, "Şimdiye kadar Süper Lig ve 1'inci Lig’de hep başarılı oldum. Buraya şampiyonluk için geldim ama zayıf kadro kuruldu. İlk yarıda kanatlardan pas alamadım, tehlikeli bölgede topla buluşamadım" dedi. Kahe’nin de parasını alamadığı gerekçesiyle Federasyon’a gittiği öğrenildi.
DÖRT İSME DAVET
Transfer harekatına girişen Denizlispor, Tavşanlı Linyitspor’dan ayrılan Nijeryalı sağ kanat Agbetu, Sivasspor’dan kaleci Nihat Şahin, orta saha Cihan Özkara ve forvet Timur Bayram Özgöz’ü Denizli’ye davet etti. Ülkemizde 2008’den bu yana forma giyen Agbetu’yla prensip anlaşmasına varıldığı, 4 futbolcunun da yarın gelerek yönetimle masaya oturacağı belirtildi. FI(YC/AÖ)