TEKDEN Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, transferde üst limiti 350 bin TL olarak belirledikleri ancak, bu rakamın üstüne çıkmak zorunda kalacaklarını söyledi. Ekonomik kaygıları olmayan Şanlıurfaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Adana Demirspor gibi kulüplerin piyasayı yükselttiğini belirten Kıbrıslıoğlu, "Teklif yaptığımız futbolcu kapıyı 1 milyon TL'den açıyor. Milli takımlarımızın, kulüp takımlarımızın uluslararası arenadaki hali ortada ama iş paraya gelince her şey değişiyor. Bu konuda taviz vermemeyi düşünüyorduk ama mecburiyetten sınırı aşma kararı aldık" dedi.
Başkan Kıbrıslıoğlu, CAS'ta kaybedilen davalardan doğan borçlar ile eski futbolcu ve teknik adamların alacaklarının ödenmesinin kamuoyunda, "Tekden Denizlispor zengin bir kulüp" imajı yarattığını vurguladı. Başkan Kıbrıslıoğlu, şöyle devam etti:
"Kesinlikle böyle bir durum yok. Kentin ileri gelenlerinin desteğiyle, puan silme cezası almamak için o borçları zorunlu olarak ödedik. Bu kulüp geçen sezon devre arasında 700 bin TL harcayarak kaliteli oyuncular transfer etti. Bizi sevenler merak etmesin, yine çok kaliteli ve verim alabileceğimiz transferler yapacağız."