BAŞKAN BÜLBÜLOĞLU BAKAN SUAT KILIÇ AVRUPA'DA MÜCADELE EDEN TAKIMLARIN MAĞLUBİYETLERİNE DAHİ 100 BİN TL VERİLECEK AÇIKLAMASINI HATIRLATTI VE FUBOL DIŞINDA PARA ÖDENMEDİĞİNİ BELİRTTİ



Aykon TED Ankara Kolejliler Başkanı Önder Bülbüloğlu, Avrupa'da 22 yıl sonra gelen başarının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Bülbüloğlu, En son 22 yıl önce Avrupa'da mücadele etmiş bir kulübüz. Bu yıl mütevazi bir kadroyla bir üst tura çıkmayı başardık ve son 32 takıma kaldık diye konuştu.

Kupanın başlarında istedikleri performansı sahaya yansıtamadıklarını söyleyen Bülbüloğlu, Kupanın sonlarına doğru mükemmel bir performans ortaya koyduk. Kötü başlayıp, iyi bitirdik. Emeği geçenleri kutluyorum. İnşallah devamı gelir dedi.

ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ

Üst turda daha güçlü ekipler ile karşı karşıya geleceklerini ifade eden Bülbüloğlu, Bir üst turda daha güçlü ekiplerle karşılaşacağız. Elimizden geldiği kadar ülkemizi temsil etmeye çalışacağız. Ne kadar ilerleyebilirsek ilerleyeceğiz şeklinde konuştu.

SPOR BAKANLIĞINDAN HERHANGİ BİR PARA GELMEDİ

Kulüplerin ciddi ekonomik sıkıntılar çektiklerini vurgulayan Bülbüloğlu, şunları söyledi

Spor kulüpleri maddi anlamda ciddi sıkıntılar çekiyor. Mütevazı bir bütçeyle iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Futbol dışındaki takımlar büyük imkansızlıklarla bu işi götürüyor. Ekonomik sıkıntılar kulüp kapatmaya kadar gidebiliyor.

TED olarak geçen sene ciddi ekonomik problem yaşadıklarını ve bazı branşları kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Bülbüloğlu, Bu yıl içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Avrupa Kupalarında mücadele eden takımlara belli miktar destek vereceklerini söyledi. Bu sözler açıkçası bizleri heyecanlandırdı. Şu ana kadar herhangi bir yardım gelmedi. Avrupa kupalarında mücadele ettiğimizden dolayı şu ana kadar 1,5 milyon TL para almamız lazımdı ama alamadık. Bu para bize verilirse bize ciddi kaynak sağlar. Bu paranın bazı futbol kulüplerine verildiği duyumlarını aldık eğer böyle bir şey varsa futbol dışındaki tüm branşları kapatalım şeklinde konuştu.

MAĞLUBİYETE 100 BİN TL MÜJDESİ FUTBOL DIŞINDA GERÇEKLEŞMEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 28 Ağustos 2013 Çarşamba günü Avrupa liglerinde Türkiye'yi Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol'da temsil eden takımlara yenilgileri halinde bile 100 bin lira ödemede bulunma kararı aldıklarını belirtmişti.

Kılıç, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldiğinde Avrupa liglerinde mücadele eden takımlara galibiyete 200, beraberliğe 150 ve mağlubiyete ise 100 bin TL spor toto üzerinden para verilecek ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Kılıç, bir soru üzerine Avrupa liglerinde Türkiye'yi temsil eden takımlara yenilgi halinde bile 100 bin lira ödemede bulunma kararı aldıklarını ifade ederek, Elbette ki bu 100 bin lira yenilgiye yönelik bir teselli olarak görülemez ama bizim arzumuz şu, bir Türk takımı yurt dışında Türkiye'yi temsil ediyorsa devletin de bir şekilde onun yanında olması lazım diye konuştu.

Avrupa liglerinde Türkiye'yi temsil eden takımlara Bakan Kılıç, bu sezona özgü geriye dönük ödemelerde bulunabileceklerini belirtmişti. ERCAN ATA - ANKARA EA(GH)