Ali Danaş, İstanbul-

Türkiye Basketbol 2. Ligi Play-Off basın toplantısı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Play-Off'ta mücadele edecek sekiz takımın yönetici ve baş antrenörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Asbaşkanı Dinçer Çetintaş, A Milli Takım Teknik Menajeri ve Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Organizasyonlar Direktörü Emin Balcı, Pazarlama ve İletişim Direktörü Tuğan Gökçe Oğun, Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Ali Özsoy, TB2L'nin son yıllarda gösterdiği gelişmenin altını çizerek "10 sene öncesine gidelim. O zamanlar TB2L 40 takımdan oluşuyordu. Düzenleyenler bile takip edemiyordu. Karmaşık bir düzen vardı. Bu düzeni geçtiğimiz dönem zarfında sistemi basitleştirdik. Şu anda gelinen noktada TB2L, BBL'nin küçük bir modeli haline geldi. Takımlarımızın da bundan mutlu olduğunu biliyoruz. Zaten TBF ve Ligler Direktörlüğü takımlara kulak vererek bu değişiklikleri yapıyor. Birinci takımın 7 mağlubiyeti, küme düşen takımın 12 galibiyetinin olduğu çok çekişmeli bir lig. Bu, önümüzdeki maçların da çok çekişmeli geçeceğini gösteriyor. Umarım centilmence, sakatlıktan uzak bir play-off olur ve en çok hak eden iki takım BBL'ye yükselir," ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde önemli yetenekleri basketbola kazandıran çok tecrübeli antrenörlerin görev yaptığına dikkat çeken TBF Asbaşkanı Dinçer Çetintaş ise, "Bu sene çok mücadeleci, rekabetin bol olduğu, her takımın her takımı yenebildiği bir sezon geçirdik. Sezon başında iki yabancı uygulamasına geçtik ve görüyoruz ki bu, rekabeti getirdi. Genç oyuncuların yabancı oyuncularla ve tecrübeli oyuncularla rekabeti bu sonucu getirdi. Çok önemli yetenekleri basketbola kazandıran hocalarımız ligde görev yapıyorlar ve her birine teşekkür ediyorum," diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra, Play-Off çeyrek finalde eşleşen takımların başantrenör ve oyuncuları görüşlerini paylaştı.

Darüşşafaka Doğuş başantrenörü Orhun Ene: "Son 10 yılda ligin yaşadığı değişimlerle daha önce çalıştığım bu ligin çok değiştiğini gördüm. Basketbol olarak 8 takımın ne kadar denk olduğunu ve Final Gençlik'in ne kadar güçlü olduğunu sonuçlardan belli. Biz dahil kimsenin favori olmadığı bir play-off serisi. Yabancıların daha az sayıda olduğu ama basketbola daha çok kafa yoran Türk oyuncularla rakip olduk. Türk oyuncular birinci ligi ne kadar domine ediyorsa, ikinci ligi de öyle domine ediyor ve bu basketbolun görünmeyen kazançları. Kendimi de TB2L'de geliştirdiğimi düşünüyorum."

Final Gençlik başantrenörü Ali Oruk: "Sezonu iyi başlayamadık ama devamında çok çalıştık, çok mücadele ettik. İyi oyuncularımız ama kısıtlı bir bütçemiz var. İkinci yarının son haftalarında çok iyi mücadele ettik ve play-off'a kalmayı başardık. Darüşşafaka Doğuş gibi ciddi bir takımla eşleştiğimiz için mutluyum. Elimizden geleni yapacağız."

Darüşşafaka Doğuş kaptanı Gökhan Sunter: "34 maçlık zor bir süreç sonunda sekiz takım buraya geldi. Türk oyuncuların ağırlıklı olduğu ve kaliteli yabancılarla 2. ligin bu sezon zirve yaptığını düşünüyorum. Darüşşafaka Doğuş olarak ligi lider bitirmeyi hedefledik ve bunu başardık. Tüm diğer antrenörlerimiz ve oyuncu arkadaşlarım gibi Play-Off'ta kolay eşleşme olduğunu düşünmüyorum. Dostluk içinde, hak edenin kazandığı bir seri olmasını dilerim. Tüm takımlara başarılar diliyorum."

Final Gençlik kaptanı Erdem İlter: "Play-Off'ta olduğum için mutluyum. Bu sezon hedeflerimizin üzerine çıktığımızı söyleyebiliriz. Sezon başında kadromuza baktığımız zaman kendimizi buralarda göremiyorduk. Darüşşafaka Doğuş çok iyi bir takım. Normal sezondaki oyunumuzu bir üst seviyeye çıkarıp iyi bir mücadele sergilemek istiyoruz. Herkese başarılar diliyorum."

İstanbul BŞB başantrenörü Hakan Yavuz: "Ben öncelikle ligi birinci bitiren ve lige değer katan Darüşşafaka'ya teşekkür ediyorum. Ligin değerini arttırdılar. Ligin koç kalitesini arttırdığı için Orhun Ene'ye çok teşekkür ediyorum. Buradaki koç ve oyunculardan 5-6 tanesiyle beraber çalıştım ve diğerleriyle de rakip oldum. Biz bir aileyiz ve kimse birbirinin kötülüğünü istemez. Biz beraber bu ligin değerini arttırmak için çalışıyoruz. Biz ligi daha yukarıda bitirmek istiyorduk ama sıkıntılardan dolayı 7. olduk. Ama şu anda bu sıkıntıları aştık ve play-off'a hazırız."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Recep Doğrusöz: "Play-Off'a kalan takımların antrenörlerini ve kaptanlarını kutlamakla birlikte diğer takımları da tebrik etmek isterim. Takım olarak sezon boyunca düşüşler ve çıkışlar yaşadık, bunları telafi ettik. Ama artık telafisi olmayan bir dönemdeyiz. Ankara DSİ ERA'ya Play-Off'a kalan diğer takımlara duyduğumuz kadar saygı duyuyoruz. Ne eksik ne fazla… Elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacağız. Mutlu sona ulaşmak istiyoruz."

Vestel başantrenörü Emre Dağdelen: "Lig koşulları zaman zaman zor ve sert oldu ama benim gördüğüm en iyi TB2L sezonu oldu. Bu atmosfer yerli oyuncuların da motivasyonunu arttırdı. İstatistiklerde yabancı oyuncular zirvede olsa da kaliteyi yerli oyuncular sağlıyor. Karşımızda kaliteli bir ekip var. Umarım önce spor ahlakını iyi temsil edip sahada elimizden geleni yapabiliriz."

Aydem Pamukkale başantrenörü Gökhan Taştimur: "Uzun süreler TB2L'de çalıştım. Son derece mücadeleci bir lig oldu. Ben bugünkü yayını gerçekleştirerek bir ilki yapan Digiturk ve TBF'ye teşekkür ederim. Çok heyecan verici bir sezon geride kaldı.

Sezon başından beri bizi Mayıs ayının ilgilendirdiğini belirttim. Mayıs ayında önemli olan sıralama değil, programımızı yerine koymaktı. BBL'ye çıkmak için her takımı yenmek zorundasınız. Yabancıların kalitesi ortada. Benim takımımda Euroleague oynayan oyuncu var. Bu ortamda takım seçme lüksünüz yok zaten. Ligden düşen takımlara sezon içinde uzatmaya giden maçlar oynadık. İkinci ligde mayıs ayı çok önemlidir. Benim takımım son maça kadar oynadı, umarım yine son maça kadar oynar."

Vestel kaptanı Serhat Uğur: "Burada olduğumuz için mutluyuz. Kalitesi her geçen sezon yükselen bir ligi üst sıralarda bitirdiğimiz için mutluyuz. Ama ligin gerçekleri Play-Off'ta başlıyor. Son beş haftada üst sıramızdaki iki takımı yenerek gelmemiz bize özgüven sağlıyor. Play-Off'ta rakip seçme gibi bir durumun olduğunu düşünüyorum. Hepsi çok güçlü ekipler. İyi bir mücadele verip 1. lige çıkacağımıza yürekten inanıyorum."

Aydem Pamukkale Üniversitesi kaptanı Gürol Karamahmut: "Bu ligin tecrübeli bir oyuncusu olarak en üst düzey sezonlardan birini geride bıraktığımızı söyleyebilirim. Bu sezon sakatlanmış arkadaşlarımın hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Play-Off'taki oyuncu arkadaşlarımın öncelikle sağlıklı bir şekilde sezonu tamamlamalarını diliyorum. İki sene önce Serhat ile Gaziantep ile 1. lige çıkma mutluluğu yaşamıştık. Şimdi rakip olarak aynı mücadeleyi vereceğiz. Onlara da başarılar diliyorum. Biz yeni kurulmuş bir takımız. Çok iyi bir başantrenörümüz ve kaliteli bir kadromuz var. 1. lige çıkmak istiyoruz. Gerçek hayat şimdi başlıyor."

Akhisar Belediyesi başantrenörü Zafer Aktaş: "Bu ligde beşinci sezonumuz ve beş sezondur play-off oynuyoruz. Bu sezon ikinci lig çok büyük ivme kazandı. Hem oyuncu hem de ilgi olarak… Bunu sağlayan herkese teşekkür ederiz. Sezonun ilk yarısında istemediğimiz birkaç mağlubiyet olsa da saha avantajını aldık. Her takım iyi durumda ve sahada çıkılacak, mücadele edilecek. Umarım hak eden iki takım birinci lige çıkacak."

Akhisar Belediye kaptanı Levent Demirci: "Normal sezonu hedeflediğimiz yerde bitirdik. İlk dört içinde bitirerek saha avantajını aldık. Geçen sezondan Zafer koçla yarım kalan bir işimiz vardı. Onu inşallah bu sene bitireceğiz. Burada artık yürekler devreye giriyor. Kimin yüreği daha büyük ise ipi o göğüsleyecek. Bütün takımlara başarılar diliyorum. Umarım bu sezon hak eden hak ettiğini alır."

AD(MA)