TARSUS Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ve Tarsus Amerikan Koleji (TAC) işbirliği ile düzenlenen 16 Mart'ta 10'uncusu koşulacak Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü imzalandı.
Selçukhan Restoran'da düzenlenen imza törenine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Okulları Kampus Kurulu Başkanı Kubilay Keçelioğlu, Tarsus Belediye Başkan Vekili Şerif Ali Günakın, Tarsus Okulları direktörü Charles Chris Hana, Belediye Başkan yardımcısı Kerim Tufan, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, belediye meclis üyeleri ve Tarsus Maratonu komite üyeleri katıldı.
Tarsus Okulları Kampüs Kurulu Başkanı Kubilay Keçelioğlu, yaptığı konuşmada, ilçede geleneksel hale gelen Uluslararası Yarı Maratona katkıları koydukları için mutlu olduklarını, her zaman destek olacaklarını ve destek vermekten gurur duyduklarını söyledi.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yarı maratonun geleneksel hale geldiğini belirtti, "Tarsus'u sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da tanıtıyoruz. Bu maratonla sporcuları, insanları, barış ve kardeşlik ortamında bir araya getirerek, dünya barışına da katkı sağlıyoruz" diye konuştu.
Tarsus'un tanıtımında artık 10'uncu yıl olması nedeniyle çok önemli bir rol üstlenen Tarsus Yarı Maratonu'nu son yıllarda Sağlı Eğitim Vakfı ve Amerikan Koleji ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Kocamaz, "Geçmişte Berdan Tekstille uzun yıllar sürdürdük ardından Temsa bir yıl devreye girdi. Ama biz taşın altına bu kentte yaşayan, bu kentten ekmeğini kazanan insanların mutlaka ellerini koymalarını istiyoruz. Bu sözleşmenin Tarsus Yarı Maratonu'na ve Tarsus'umuza, insanlığa, barış, huzur ve kardeşlik yönünden katkı sunmasını da temenni ediyorum" dedi.
Tarsus Kaymakamı Hasan Göç'te konuşmasında; maratonun çok önemli bir organizasyon olduğunu ve 10. yılın çok önem taşıdığını söyledi, şöyle dedi:
"Bu maraton fikrini başlatan, bugünlere kadar getiren Tarsus Belediyemize, belediye başkanımıza, yine bu işlerde desteğini eksik etmeyen sponsor kuruluşlara, Sağlık Eğitim Vakfı'na ve Tarsus Amerikan Koleji'ne teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 10. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun protokolü imzalanırken bütçesinin 400 bin lira olduğu, 120 bin TL'nin Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın geri kalanının ise Tarsus Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi.
Yarı maratondan sonra düzenlenecek halk konserinde yapılan anket sonucunda birinci çıkan sanatçı Gökhan Özen sahne alacak. TD(AP/AÖ)  FOTOĞRAF