Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden başarılı sporcu Tarık Öktem, 5-6 Aralık tarihlerinde Abu Dabi'de organize edilen final yarışları ile sezonu tamamladı.

Bir önceki yarış olan İtalya ayağında aldığı ikincilik derecesi ile dikkatleri üzerine çeken Tarık Öktem, şampiyonanın final yarışı olan Abu Dabi'deki mücadeleye de iddialı başladı. İkinci gün final yarışı öncesi sıralama turlarında birinci olan Victory takımının yalnızca 30 salise gerisinde ikinci en iyi zamanı yaparak start öncesi avantaj sağladı. Ancak Öktem, yarışın üçüncü turunda teknede meydana gelen mekanik arıza nedeniyle yarış dışı kalarak, Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası'nı 38 puanla tamamladı.

Tarık Öktem, yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Denizlerin Formula 1'i olarak tanınan ve dünyanın en çok ilgi gören yarış organizasyonlarından biri olan Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyorum. Mücadelenin en üst düzeyde yaşandığı ve birçok tecrübeli sporcunun katıldığı bu şampiyonada henüz ilk yılımızda başarılı dereceler elde etik. Abu Dabi'deki final ayağında ise ikinci sırada start almamıza rağmen mekanik bir arıza ile şanssız bir şekilde yarışı tamamlayamadık. Bu sezon Poliform Polimersan takımı olarak önemli tecrübeler kazandık. Önümüzdeki sezon daha iyi hazırlanarak Dünya Şampiyonası'nı en üst sırada tamamlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi. os (os/fg)