TFF Süper Kupa, yarın Manisa'da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle sahibini bulacak.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe ile geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, TFF Süper Kupa maçında Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yarın saat 20.30'da karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok yapacak. Ali Palabıyık'ın dördüncü hakem olarak görev yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Tolga Özkalfa ve Çağatay Şahan olacak.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Süper Kupa maçının tüm gelirleri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine aktarılacak. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150'şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satılacak. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödeyecek. Bu arada maçı takip eden gazeteciler de ücret ödeyerek stada girecek.

İl Spor Güvenlik Kurulu kararı çerçevesinde, özel güvenlik görevlileri hariç, maçla ilgili bini İstanbul, Ankara ve çevre illerden olmak üzere 2 bin 500

polis görev alacak.

FENERBAHÇE İLE GALATASARAY ARASINDAKİ 378. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, TFF Süper Kupa'da yarın Manisa'da yapacakları derbiyle, tarihlerinde 378. kez karşı karşıya

gelecek. İki takım arasında 105 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 143-121, gol sayısında da 526-478 üstünlüğü bulunuyor.

2012 ve 2013 sezonlarının TFF Süper Kupa finallerinde de karşılaşan bu iki takımın maçlarında gülen taraf sarı kırmızılar oldu. 2012 yılında Erzurum'da oynanan finalde Galatasaray, rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek Süper Kupa'yı alırken geçen sene Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçı da sarı kırmızıların 1-0'lık üstünlüğü ile bitmişti.