Barcelona, 2014-2015 sezonu öncesinde yeni transferlerini Nou Camp Stadı'nda taraftarlarına tanıttı. Joan Camper Kupası için Meksika'nın Leon takımıyla oynadığı özel maç öncesinde sahaya çıkan Barcelona'nın yenileri, teknik direktör Luis Enrique ve oyuncular Luis Suarez, Rakitic, Ter Stegen, Bravo, Mathieu ve Vermaelen'in taraftarlara tanıtımı yapıldı.

Barcelona, özel maçta Meksika ekibi Leon'u 6-0 yendi. Katalan takımının gollerini Neymar (2), Munir (2), Sandro ve Messi kaydetti.

Dünya kupasında İtalyan rakibi Chiellini'yi ısırmasından dolayı FIFA tarafından verilen cezası hafifletilen Uruguaylı Luis Suarez, Barcelona forması ile ilk kez maça çıktı. Yeni transferlerin tanıtımında da Barcelona taraftarından en çok alkış alan futbolcu olan Suarez, 76. dakikada Rafinha'nın yerine oyuna girdi. Uruguaylı yıldız, FIFA'nın verdiği 4 aylık futboldan men cezası nedeniyle bu sezon 24 Ekim tarihine kadar Barcelona'nın hiçbir resmi maçında forma giyemeyecek.

Sezon açılışında bir konuşma yapan Barcelona takımı Teknik Direktörü Luis Enrique "En büyük hedefimiz, sezon sonunda bu takımdan ve çalışmalarımızdan gurur duymanız. İşlerin istediğimiz gibi yolunda gitmediği anlarda sizlerin desteğine ihtiyacımız olacaktır" dedi.

Takım kaptanı tecrübeli oyuncu Xavi Hernandez de "Başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyerek, taraftarlarına başarı sözü verdi.