TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Sualtı Hokeyi 23 Yaş ve Altı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası Giresun’da başladı.
Olimpik Yüzme Havuzu’nda başlayan şampiyonada 17 erkek ve 6 bayan takım olmak üzere toplam 280 sporcu mücadele edecek. Şampiyonanın açılışında konuşan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özen, hedeflerinin gelecek yıl yapılacak olan dünya şampiyonasında final oynamak olduğunu söyledi. Sualtı Hokeyinin son yıllarda ciddi bir gelişim gösterdiğini belirten Özen, "Bu sporda ülke olarak Avrupa Şampiyonu ve dünya ikinciliği gibi önemli başarılara sahibiz. Son katıldığımız şampiyonada Avrupa beşincisi olduk" dedi.
Şahin Özen konuşmasında şunları söyledi: "Bundan sonraki Türkiye Şampiyonasından sonra tekrar bir milli takım oluşturularak 23 yaş altı kategorisinde şampiyonalara katılacağız. Asıl amacımız önümüzdeki yıl yapılacak olan dünya şampiyonasına çok iyi bir takımla hazırlanıp final ve şampiyonluk yaşamak. Biz bu spor branşında bu markaya sahip bir ülkeyiz. Avrupa şampiyonluğumuz ve dünya ikinciliğimiz var. Her zaman için finallerin takımıyız. İnanıyoruz ki gelecek yılda ülkemize final sevinci yaşatmayı düşünüyoruz. Şampiyonluk da en temel hedefimiz."
Özen katkılarından dolayı Giresun Valisi Hasan Karahan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya plaket verdi. 3 gün sürecek olan şampiyona Pazar günü yapılacak olan madalya töreni ile sona erecek.