İşte o rapor:

Kurumsallaşma açısından bazı federasyonlarda eksiklikler görülmüştür. Faaliyetlerini yürütürken yararlanacakları kurullarını oluşturmadıkları, kurulların görev yetki ve sorumluluklarına ilişkin talimatları yayınlamadıkları ve oluşturulan kurulların verimli çalıştırılmadığı tespit edilmiştir.

Federasyonların bildirdikleri ile Spor Genel Müdürlüğü veri tabanında bulunan antrenörler ile hakemlere ilişkin bilgilerin değerlendirilmesinde, bütçelerinde alt yapı ve eğitime önemli oranda kaynak ayıran az sayıda federasyon olduğu, genelde federasyonların eğitim ve alt yapıya yönelik faaliyetlerinin yetersiz olduğu, bütçelerinde buna ilişkin yeterli ödenek ayırmadıkları, gelişim kaydedebilmek amacıyla sportif projeler hazırlamada istenilen seviyede çaba sarf etmedikleri, teknik spor elemanı (spor psikologu, kondisyoner, diyetisyen ve benzeri) istihdamı konusuna önem vermedikleri görülmüştür. Federasyonların vakit geçirmeden eğitim seferberliğine girerek, Spor Genel Müdürlüğü ve Üniversiteler ile işbirliği yapmak suretiyle bu konudaki eksikliklerin bir an evvel giderilmesi, sporumuz açısından oldukça önemlidir.

Olimpik ve paralimpik branşları olan federasyonların 2016 ve 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını hedefleyen planlama ve projelendirme çalışmalarında daha etkin ve verimli olmaları gerektiği belirtilmiştir.

Olimpik ve paralimpik branşlarda sporcu yetiştirmeye yönelik Spor Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi çerçevesinde ilgili federasyonların gereken işbirliği konusunda daha hassas davranmaları gerekmektedir.

Ayrıca ülkemizde sporda tesisleşme konusunda atılan önemli adımlar ve 6 milyon öğrenciye yönelik başlatılan yetenek taraması projesi gelecek adına pozitif algı oluşturmakta olup, federasyonların başlatılan bu çalışmalardan yararlanmaları sporun gelişimi açısından önem arzetmektedir.

İdari açıdan kurumsallaşma sürecine henüz başlamamış olmaları, orta ve uzun vadede hedeflerinin bulunmaması, mali disiplinden uzak ve mevcut kaynakların etkin ve doğru kullanılmaması, sportif açıdan branşın tabana yeterli düzeyde yaygınlaştırılmamış olması, sporcu ve antrenör sayılarının yetersizliği gibi nedenlerle genel olarak federasyonların, özel olarak da bazı federasyonların uyarılarak eksikliklerini gidermelerinin sağlanması gerektiği düşünülmektedir. Federasyonların tespit edilen eksiklikleri, her federasyon için ayrı ayrı hazırlanan raporlarda yer almış ve bu raporlar federasyon başkanlarına gönderilerek bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

Uluslararası federasyonlarda görev alanların sayısının istenilen seviyede olmadığı, görev alanların çoğunun ise ulusal federasyonların kurullarında herhangi bir görevlerinin bulunmadığı veya kurullarla bir ilişkilerinin olmadığı, bazı federasyonların ise uluslararası federasyonlarda önemli sayıda temsilci bulundurduğu belirlenmiştir.

Sporcu sağlığı ile doping konularında bazı federasyonların antrenör ve sporcularını yeterince bilgilendirmedikleri, buna karşın doping ile mücadelede başarı sağlayan federasyonların olduğu görülmüştür.

Devlet olarak sıfır tolerans sloganı ile mücadele kararlılığı vurgulanan doping konusunda Atletizm Federasyon Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin önlem almada geciktikleri ve başarılı olamadıkları yönündeki olumsuz görüşlerimize rağmen, Federasyon Başkanı istifa etmiş olduğundan bu konu için ayrıca bir görüş belirtilmemiştir.

Federasyon başkan ve yönetim kurulları, bütçe konusunda genel kurul kararlarına uymamaktadırlar. Federasyonların 50'si Spor Genel Müdürlüğü ile 2013 yılında idarece yapılacak yardım miktarını belirlemek amacıyla yapacakları görüşmelere genel kurulda onaylanan bütçelerinden farklı bir bütçe ile gelmişlerdir. Kalan 6 federasyon genel kurulda onaylanan bütçeye sadık kalmış, ancak bunlardan 3'ü de daha sonra genel kurulda onaylanan bütçelerini revize etmişlerdir.

Bağımsız Spor Federasyonları Bütçe ve Muhasebe Uygulama Yönergesi hükümlerine göre federasyonların muhasebe birimlerini oluşturma zorunluluğu olmasına rağmen, bir çok federasyon muhasebe birimini kurmamıştır.



EA(UD)