Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan Türk kökenli maratoncu Emin Da Silva, 10 gün boyunca her defasında 100 kilometre koşarak bir rekora imza atacak. Eğitim, sağlıklı yaşam ve çocuklara örnek olmak amacıyla koşacak Emin Da Silva, koşusunu Almanya sınırları içerisinde yapacak.

REKORUNA TÜRKİYE ENGELİ

Geçtiğimiz yıl Almanya'dan Türkiye'ye koşan ancak, Türkiye sınırından içeri giremeyen maratoncu Elazığlı Emin Da Silva, neden Türkiye sınırından içeri sokulmadığını ve maratonuna neden engel olunduğunu hâlâ bilemediğini söyledi. Bir yıl boyunca hazırlandığı ve büyük emek harcadığı bir projenin yarıda kalmasına çok üzüldüğünü dile getiren Emin Da Silva, Ben Türk'üm. Ancak Alman pasaportum var. 5 Haziran 2013 tarihinde 67 gün sürecek bir maratona Bremen'den başladım. Hedefim Bremen kentinden İstanbul'a kadar koşmaktı. Bunu da yaptım. Türkiye sınırına kadar koştum. Ancak Türkiye'ye giremedim. Evrak eksikliği nedeniyle maratonum yarıda kaldı. Çok üzüldüm. Bir dünya rekoru kıracaktım ve bu İstanbul'da olacaktı. Türkiye'ye neden giremedim hala cevap yok. Ben maratondan bir kaç ay önce Türkiye'de Antalya koşusuna katılmıştım diye konuştu.

MOTORLU ARAÇLARA BİNMİYOR

Bremen'de iyi tanınan ve sevilen Emin da Silva çocuklara örnek olabilmek ve insanları spora özendirmek için motorlu taşıtlara binmiyor. Gideceği her yere bisikletle giden Da Silva, Amacım sağlıklı yaşamak ve insanlara örnek olmak. Yaz kış bisiklete biniyorum ve çokta iyi oluyor dedi.

MEHMET UZUN - BREMEN

mu(gh)