Spor Toto Basketbol Erkekler Türkiye Kupası 8'li çeyrek final karşılaşmasında Trabzonspor Medical Park'ı 72-66 yenen Fenerbahçe Ülker yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Bu arada Fenerbahçe Ülker taraftarlarının maçın başından sonuna kadar kötü tezahürat yapmalarına rağmen, Basketbol Federasyonu yetkililerinin son periyotta tek bir anons yapması dikkat çekti.

Öte yandan Basketbol Federasyonu'nun bugüne kadar taraftarların otoparkı bedava kullanmasına izin verirken, kupa maçlarında ücret alması taraftarların tepkisine yol açtı.

MAÇTAN DETAYLAR

8'li çeyrek final karşılaşmalarının ilk günü ikinci karşılaşmasında, Fenerbahçe Ülker ve Trabzonspor Medical Park karşılaştı.

Karşılaşmanın ilk periyodunda Fenerbahçe Ülker hücumda ve savunmadaki başarılı oyunu ile ilk 6 dakikayı 12-6 önde geçti. Trabzonspor Medicalpark oyunda kalmaya çalışsa da pota altında, özellikle savunmada zayıf kalınca 1. periyotu Fenerbahçe Ülker 22-14 önde bitirdi.

2. periyotta ise Sarı Lacivertliler ilk periyotta olduğu gibi hızlı başladı. Bir ara oyundaki farkı 12 sayıya çıkaran Fenerbahçe Ülker karşısında bordo mavililer bu serinin son 5 dakikasında skoru 28-23'çe getirmeyi başardı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen bu serinin son bölümünde ise Sarı Lacivertliler oyunda 21 sayılık fark yakalayarak devreye 50-29 giren taraf oldu.

3.'cü periyot'ta Trabzonspor Medicalpark maça geri döndü. Karşılaşmanın üçüncü setinde pota altı ve hücumda etkili olan bordo mavililer özellikle Kirk Samuel Penney'in çabaları ile skoru 59-53'çe getirmeyi başardı.

Karşılaşmanın son periyotu ise Trabzonspor Medicalpark'ın ilk sayısı ile başladı. Fenerbahçe Ülker kısa bir sürede toparlanarak oyunda dengeyi kurdu ve son 4 dakikaya 64-57 önde girdi. Son saniyelerde karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmayı sarı lacivertliler 72-66 kazanarak yarı finale yükseldi

Trabzonspor Medicalpark'tan Kirk Samuel Penney 21, Fenerbahçe Ülker'den ise Linas Kleiza'nın 21 sayı ile yıldızlaştıkları karşılaşmayı Sarı Lacivertliler 72-66 kazanarak yarı finale adını yazdıran ikinci takım olurken, Trabzonspor Medicalpark ise ilk gün Türk Telekom'dan sonra elenen bir diğer takım oldu.

Bugün oynanan diğer çeyrek final karşılaşmasında Türk Telekom'u 87-80 yenen Pınar Karşıyaka ilk yarı finalist olmuştu.

1.periyot: 22-14

2.periyot:50-29

3.periyot:59-53

4.periyot:72-66 ERCAN ATA - ANKARA / ea(gh)