Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 30212986.000/162 sayılı 13.12.2013 tarihinde Federasyon adı altında faaliyet gösteren oluşumlar hakkında Valiliklere birer yazı göndererek önlem alınmasını istediği ortaya çıktı.



Wushu, Kickboks, Tekvando, Bayan Boks ve Ju Jitsu gibi federasyonlarda yaşanan olaylara son olarak İşitme Engelliler Federasyonu katıldı. Spor genel Müdürlüğü İşitme Engelliler Federasyonu'nda yaşanan olayla ilgili de soruşturma başlattı.



Kısa bir süre önce yaşanan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince göçmen suçlarına yönelik yürütülen çalışma kapsamında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da soruşturmasına konu olan organize suç örgütünün yönetici ve üyeleri gözaltına alınmış ve tutuklamalar yapılmıştı. Aralarında Federasyon yöneticileri, milli takım antrenörü, dernek başkanı ve öğretmenin de bulunduğu örgüt üyelerinden Kayseri'de 7, eş zamanlı yürütülen operasyon sonucu diğer illerden de 15 kişinin yakalandığı, şüpheli firari 6 kişinin de arandığı belirtilmişti.



Normal şartlarda yurt dışına çıkma şartlarına haiz olmayan şahısları temin ederek yasal olmayan yollardan yurt dışına çıkarmak suretiyle göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri tespit edilmişti. Kickboks, Tekvando, Wushu, Bayan Boks ve Ju Jitsu gibi branşlarda sahte belge düzenlendiği tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılmıştı. Avrupa ülkelerinde düzenlenen spor müsabakasına katılım yapılacak gibi gösterilerek ilgili ülkelerin konsolosluklardan alınan vizeler ile öncelikle İtalya, Yunanistan, Almanya, ABD ülkesine, oradan da Kanada ülkesine giderek geri dönüş yapmadıkları tespit edildiği belirtilerek, bu güne kadar 43 ayrı eylemde toplam 81 şahsı usulsüz olarak yurtdışına çıkarttıkları tespit edilmişti.



Spor Genel Müdürlüğü son olarak İşitme Engelliler Federasyonu'nda yaşanan Almanya'ya görevli giden bir şahsın geri dönmemesi olayı üzerine, tüm valilikleri uyaran birer yazı gönderdi. Spor Federasyonlarında yaşanan bu gelişmelerden sonra, İşitme Engelliler Federasyonu ile ilgili yapılan bir şikayet üzerine de Genel Müdürlük soruşturma başlatıldı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü 30212986.000/162 sayılı 13.12.2013 tarihinde Federasyon adı altında faaliyet gösteren oluşumlar hakkında Valiliklere birer yazı göndererek önlem alınmasını istedi. EA(MA)