Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yapılan kabine değişikliğinin ardından yeni bakan Akif Çağatay Kılıç'a görevi teslim etti.

Akşam saatlerinde bakanlık binasına gelen yeni bakan Akif Çağatay Kılıç'ı bakanlık binası önünde bakan yardımcısı Metin Yılmaz karşıladı. Bakanlık binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde ilk sözü alan Suat Kılıç, güzel bir devir teslim merasimi gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine yine benim gibi Samsunlu olan Akif Çağatay Kılıç kardeşim atandı. Kaderin güzelliği ve güzel bir tevafuk yaşıyoruz. Kabinenin en genç bakanı unvanı bendeydi, bu unvanı Çağatay kardeşime devretmiş olacağım. Bizleri akraba olarak görmelerine neden olan soyadlarımız aynı. Akraba değiliz ama kardeşiz, dava kardeşiyiz, siyaseten kardeşiz, hemşeriyiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türk milletine hizmet etme yoluna çıkmış bir arkadaşınızım. 2002 tarihinde başlayan milletvekilliğim Cumhuriyet tarihinin en genç milletvekilliği onurunu getirdi. Daha sonra hep onurlu, kutsal görevlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın hep en yakınında bulunmanın onuruyla bugün bu devir teslim törenine gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan yeni bakan Akif Çağatay Kılıç'ın konuşmasına başlamasından kısa bir süre geçmeden yaşanan elektrik kesintisi şaşkınlığa neden oldu. Kısa bir süre kameraların ışığıyla aydınlanan ortamda konuşmasını sürdüren yeni bakan Kılıç, şunları kaydetti:

''Benim ailemden gördüğüm düsturda, benden bir gün büyük olana saygı göstermek vardır. Suat Bey benden 4 yaş büyük, bu nedenle benim ağabeyimdir. Sayın Bakanım çizdiği ufuk turuyla, bakanlıkta geçen 2,5 yılını gerçekten çok güzel bir şekilde özetledi. Sayın Başbakanımızın oluru ve güveniyle bize layık gördüğü görevin ne kadar büyük olduğunu ve zor olduğunu bize hatırlattı. Benim için bugün hem duygusal, hem de çok onurlu bir gün. Ben Samsun'a aktif siyasette 20 yıl hizmet etmiş ecdadın torunuyum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah bizi mahcup etmesin. Sayın Başbakanımızın dün geceki talimatıyla bu görevi bugün devraldıysak, inşallah gün gelecek, zaman gelecek biz bu görevi devredeceğiz. Allah bana da Sayın Bakanım gibi bu görevi onurla, şerefle devretmeyi nasip etsin. Ümit ediyorum ki AK Partili bir milletvekilliğine bu bakanlığı en iyi şekilde devretmeyi nasip etsin."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve eski bakan Suat Kılıç daha sonra birbirlerine çiçek verdi. Bu sırada eski bakan Suat Kılıç, ''Çiçek gibi bir bakanlığı çiçeklerle teslim ediyoruz. İnşallah çiçek gibi bir kardeşimiz aynı şekilde güzel hizmetlere devam edecek" şeklinde konuştu. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski bakan Suat Kılıç'ı bakanlık binasından uğurladı. ea (os/fg)