Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılıç'ın mesajında şu ifadeler yer aldı;

Eğitim, bilim, kültür-sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlar, annelik gibi manevi rollerinin yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Her alanda cesaretle ortaya çıkmış, bu onuru kazanmanın haklı mücadelesini yılmadan vermiş kadınlar, günümüzdeki kazanımların önünü açmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk Kadını'nın dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır. Kadına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur.

Ülkemizde ve dünyada kadın hakları ve kazanımlarının genişleyerek toplumun her katmanına yayılması noktasında, bireyler ve kurumlar olarak üzerimize büyük vazifeler düşüyor. Toplumsal bilinci geliştirerek ve kadına değer veren tarihi hafızamızı canlı tutarak, kadın hakları noktasında attığımız büyük adımları bundan sonra da devam ettirmek ettireceğiz.

Her alanda ülkemizi başarıyla temsil etmiş öncü kadınlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Ülkemizin aydınlık gelecek nesilleri yetiştiren, her alanda ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için emek veren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyorum."

İSTANBUL /

gh(gh)