Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Okçular Eğitim ve Spor Vakfı 2. Uluslararası Fetih Kupası'nın ödül töreninde sporcularla bir araya geldi.

Bakan Çağatay Kılıç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener'in aynı zamanda Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, okçuluğun bu topraklarda çok önemli bir kültürü simgelediğini söyledi.

Okçuluğun, Türkiye'nin örf ve adetlerinden, kültüründen bir parça olduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Okçuluğun bizim kültürümüzün temelinde olmasının yanı sıra Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığı'nın da bizim kültürümüzden, ülkemiz Türkiye'den olması son derece önemli. Dolayısıyla beraber çalışma alışkanlığımızı, geleceğe beraber yürüyor olduğumuz inancıyla sürdüreceğiz. Hepimizin birliğinden ve beraberliğinden güç doğacağını bilerek hareket ettik, edeceğiz. Bugün ki yarışmaların sonunda ödüllerini alacak değerli sporcu kardeşlerimizin aynı zamanda uluslararası camiada ve yarışmalarda da ülkemizi, milletimizi ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edeceklerine inancım tam."

Törene Bakan Çağatay Kılıç'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ve Bilal Erdoğan da katıldı.



İSTANBUL / (fotoğraflı)

gh(gh)