ŞAMİL: KAPALI SAVUNMA BİZİ ZORLUYOR

Bursaspor’un orta alan oyuncusu Şamil Çinas ile kapalı savunmayı açmakta zorlandıklarına dikkat çekti. Şamil maçla ilgili şunları söyledi:

“Bursa’da rakiplerimiz çok kapanıyor. Kapalı savunmayı açmakta zorlanıyoruz. Deplasmanda rakiplerimiz üzerimize geldiği için daha rahat pozisyonlar buluyoruz. Takım olarak Kayserispor’u yenmek için herşeyimizi ortaya koyduk. Sonuçta taraftarımızlabütünleşerek haklı bir galibiyet aldık.”

ENES ÜNAL: ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK

Bursaspor’un 16 yaşındaki golcüsü Enes Ünal maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bizim için zor alacağını biliyorduk. Takım olarak üst üste maç kazanmak istiyorduk. Çok iyi hazırlandık. Saha içinde en iyi şekilde mücadele ettik. Golü bulamadık. Bu bizi sıkıntıya soktu. Sonunda geç gelen golle de olsa 3 puanı kazandık. İlk golden sonra Tuncay abi bana pozisyonları iyi takip et dedi. Bende Şener abi topla ceza alanına yönelince hareketlendim. Yaptığı güzel ortada bana sadece dokunmak kaldı” diye konuştu.

PROSINECKI: YENİLGİYİ HAKETMEDİK

Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki, Bursa’da hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Bursaspor maçının zor geçeceği hesapladıklarını belirten Prosinecki, “İki takım içinde kırılma maçıydı. İki takımında şiddetle puana ihtiyacı vardı. Tansiyonu yüksek maç olacaktı. Öyle de oldu. Kaybetmeyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Pozisyonlar bulduk. Son dakikalarda oyuncumuz yerde yatarken golü kalemizde gördük. Moral olarak dağıldık. Artık bu maç geride kaldı. Bu yenilgiden ders çıkarmalıyız. Kaliteli kadromuz var” dedi. Prosinecki bir sonu üzerine hakem hatalarının sürekli olacağını belirtti.

OKAY: PUAN ALMALIYDIK

Kayserispor oyuncusu Okay yaptığı değerlendirmede hakem Ali Palabıyık’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Okay, “İyi maç oynadığımızı düşünüyorum. Son dakikada karmaşık bir olay yaşandı. Oyuncumuz yerde yatıyşordu. Hakeme sorduğumuzda ben görmedim demesi bizce hatalıydı. Krietik bir andaki hatası bizi puandan etti. Bu tutumlar bizleri sinirlendiriyor. Sonuçta stresten kırmızı kartlar geldi” dedi.

FONSECA: HAKEME TAKILDIK

Kayserispor’un savunma oyuncusu Fonseca, “Hakeme birşeyler söylemek istiyorum. Yediğimiz ilk golde hakem oyunu durdurması gerekiyordu. Pozisyonu süzemedi. İhlal olduğunu düşünüyorum. Böyle pozisyonda maç devam ettirilmez. Bence fair play ihlali yaşandı. Bursaspor taraftarı ellerindeki cisimleri sahaya atarak bizi tahrik ettiler. Sonuçta 2 arkadaşımız kırımızı kart gördü. Futbolda haklı olsanızda kaybediyorsunuz” şeklinde konuştu.