Faik Gürses, İstanbul- (Fotoğraflı)

Rahmi Koç'un, Beşiktaşlılığı bilen bilir. Tartışılmaz. Hatta onun kimseye haber vermeden, elinde siyah-beyazlı bayrakla Taksim'den, İnönü Stadı'na yürüdüğünü pek çok kimse görmüş ve tanık olmuştur. İşte yıllar önce işadamı Rahmi Koç'un, dönemin Başkanı Süleyman Seba'ya yazdığı ve bugün Beşiktaş Kongre üyesi Tuğrul Yenidoğan tarafından sosyal medyaya düşen ve paylaşım rekoru kıran mektubu:

Sayın Süleyman Seba

Beşiktaş J.Kulübü

Akaretler

"Beşiktaş'ımız: yenilmez unvanını korumak ile birlikte, beraberlikle neticelenen maçlarının sayısı artmaktadır. Tabi insan hep yenmeye alışınca, bir puan almak dahi tatmin etmez oluyor.

Önümüzdeki çetin maçlar var.Arkadaşların çok iyi hazırlanmaları ve taraftarı tatmin edici neticeler almalarını canı gönülden temenni ederim.

Tertip etmiş olduğunuz piyangodan Uğur Ekşioğlu bey 50.000 adet almıştı. Bunları şirketlerimiz ve bayilerimizin gayreti ile satmaya muvaffak olduk.

Zatıalinize, 1.276.571.298'lik bir çek taktim ediyorum. 1.250.000.000 TL bilet ücreti, 26.571.298'de satılan biletlerin bu aradaki faiz farkıdır.

Herzaman bilerttiğim gibi, zatıalinizin dirayetli ve ciddi idarenin sonucu, kulüpte, ahenk, birlik ve dirlik vardır.

Bunun böyle devam etmesini diler.Zatıalinize, Uğur bey ile birlikte idare heyeti üyelerine sevgi ve saygılarımızı sunarım."

Rahmi Koç

İMZA

İşte Beşiktaş yukardaki mektupta sadece Rahmi Koç tarafından bir bölümünün yapıldığı yardımın miktarını okudunuz. Helikopterle gelen para, ve diğer maddi katkıları ise Rahmi Bey ile ebediyete intikal eden Süleyman Seba arasında kaldı. ve Beşiktaş hayatını Beşiktaş'a adamış böyle bir yardımsever insanı Divan Kurulu üyeliğin'den düşürdü. Gerekçe ise şu: Tüzüğü uyguladık!