Mustafa Akın, İstanbul-

Manisa'nın Soma İlçesindeki madende meydana gelen patlama sonucu oluşan göçük sebebiyle yaşanan faciayı spor camiası da unutmadı. Spor camiası da twitter ve instagram hesaplarından destek olmaya devam ediyor..

Beşiktaş, Gençlerbirliği maçı hasılatını Soma'ya göndereceğini açıklarken Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Bursaspor, Trabzonspor gibi büyük kulüpler ve oyuncular Soma'da yaşanan facianın ardından taziye mesajları yaynlamaya başladılar.

İşte o taziye mesajlarından bazıları şu şekilde;

DİDİER DROGBA: Bütün işcilerin ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağolsun.

DİRK KUYT: Düşüncelerim maden trajedisinde sevdiklerini kaybedenlerle.. Başımız Sağolsun

WEBO: Soma'daki maden ocaginda yasanan patlama nedeniyle hayatini kaybedenlerin ailelerine tum kalbimle bas sagligi diliyorum.

SALİH UÇAN: Yasamını yitiren işçilerimize Allahtan Rahmet,Ailelerine ve Yakınlarına başsaglıgı,Yaralılara acil şifalar diliyorum..

ALPER POTUK: Soma'da hayatını kaybeden tüm canlarimiza Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Acımız büyük, ülkemizin başı sağolsun :(

SELÇUK ŞAHİN : Milletimizin basi sagolsun, soma'da kaybettigimiz canlar hepimiz icin calisan canlardi

İLKAN KARAMAN: Dualarımız Soma ile... Vefat eden canlara allah rahmet eylesin.. Milletimizin başı sağolsun..

WESLEY SNEİJDER, İnstagram hesabından Başımız sağolsun yazılı bir fotoğraf paylaştı.

OLCAN ADIN: Başımız sağolsun. İnanılmaz acı bir olay. Allah ailelerine sabır versin.

COLİN KAZIM: "Soma'daki maden kazasında hayatlarını kaybeden maden işçi ailelerine Allah'tan sabır diliyor ve yaralıların da sağlıklarına biran önce kavuşmasını temenni ediyorum"

BURAK YILMAZ : Allah yardımcınız olsun dualarımız sizlerle! CANımız gitti CİĞERimiz yandı be KÖMÜR KARAM..

SELÇUK İNAN: Allah yardımcınız olsun

OSCAR CORDOBA: Bana 5 sene kapılarını açan bir ülkenin, uzaklardan büyük bir üzüntüsünü hissediyorum. Acil Şifalar...

OLCAN ADIN: Başımız sağolsun. İnanılmaz acı bir olay. Allah ailelerine sabır versin.

Soma'da hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Dualarımız maden altında mahsur kalan kardeşlerimiz ve abilerimiz ile birlikte.

VELİ KAVLAK: Bu gece dualarımız, Soma'da kömür ocağında mahsur kalan işçilerimiz ile olsun!..

MESUT ÖZİL'İN SOMA MESAJI

Moma'da yaşanan maden faciası ile alakalı olarak Arsenal'in Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil de sosyal medya üzerinden, "Manisa Soma'da vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye 'nin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN SOMA MESAJI

Galatasaraylı eski futbolcu ve aynı zamanda eski Milletvekili Hakan Şükür, Manisa'nın Soma İlçesind meydana gelen facia ile ilgili olarak; Her tabuta bugün koca bir ülke giriyor. Dil tutuluyor, söz bitiyor, gözler bekliyor. Soma'nın altına da üstüne de rahmetini yağdır Allahım" dedi.

MANCİNİ'NİN SOMA MESAJI

Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini, oyuncular, teknik ekip ve Florya'daki tüm çalışanlar adına, dün Manisa'nın Soma İlçesindeki kömür ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ili ilgili başsağlığı mesajı yayınladı.

Tecrübeli teknik adamın sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yayınladığı mesaj şu şekilde:

"Soma'da meydana gelen acı olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Galatasaray Futbol Takımı'nın tüm bireyleri olarak Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sabır, yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyoruz."

ROBERTO CARLOS'UN SOMA MESAJI

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos da Soma'daki acıyı paylaşanlardan oldu.

Roberto Carlos, üzerinde "Bir avuç kömür için bir ömür verenlere başımız sağ olsun" mesajı yazan pankartla fotoğraf çektirdi.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağsalim kurtarılmasını diliyoruz."

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU

"Soma'da bulunan kömür ocağında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangın nedeniyle yaşanan kayıpları üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Soma'da bir kömür ocağında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangın nedeniyle hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, acılarını derinden paylaştığımız ailelerine başsağlığı dileriz.Madende kurtarılmayı bekleyen işçilerimizin en kısa sürede kurtarılarak sevenlerine sağ salim kavuşmalarını yürekten temenni ediyoruz."

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU

Manisa'nın Soma ilçesindeki linyit madeninde çıkan yangının ardından 200'ün üzerinde maden işçimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Madende mahsur kalan işçilerimiz için devam etmekte olan çalışmaların kısa sürede sonuca ulaşması ve can kaybı sayısının artmamasını en kalbi duygularımızla dileriz.

TSYD'NİN SOMA MESAJI

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayınladı.

TSYD'nin yayınladığı mesaj şöyle:

"Yüreklerimize kor ateşi gibi düşen, Soma'daki maden kazası, hepimizi çok derin üzüntülerle karşı karşıya bırakmıştır. Bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yerin metrelerce altında hala daha kurtarılmayı bekleyen madenci kardeşlerimizden mutlu haber almak, en büyük tesellimiz olacaktır. Bir

daha böyle kazaların olmamasını temenni ederken, Türk insanının, bu olayda kenetlenmesini ve yüreği yanan ailelere destek olmasını dileriz.

GALATASARAY KULÜBÜ

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

FENERBAHÇE KULÜBÜ

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" sözlerine yer verildi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ

Beşiktaş Kulübün'nün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz" denildi.

TRABZONSPOR KULÜBÜ

Kulübün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, şu ifadelere yer verildi:

"Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrendik. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ayrıca mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."

BURSASPOR KULÜBÜ

Soma'daki kömür ocağında meydana gelen trafo patlaması nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve göçük altında mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Göçük altından yaralı olarak çıkan madencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler gelmesini temenni ediyoruz.

GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği Kulübü'nün internet sitesinde yer alan mesajda, "Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan kömür madeninde dün öğleden sonra meydana gelen ve ulusumuzu büyük üzüntüye boğan müessif kazada yaşamını yitiren emekçi vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Göçük altında kalan ve kurtarılmayı bekleyenlerden sevindirici haberlerin ulaşmasını tüm kalbimizle temenni ederiz" ifadeleri yer aldı.

ANKARAGÜCÜ

"Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dileriz. Yaralı olan kazazedelere ise acil şifalar diler, arama çalışmalarının en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ederiz."

MA(MA)