Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - FENERBAHÇE'nin Sol Açık Taraftar Grubu üyeleri, geçen yıl hayatını kaybeden efsane futbolcuları Selçuk Yula anısına Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde bağı Muharremşah Köyü Ortaokulu’nda, 'Selçuk Yula Kütüphanesi' kurdu.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’tan Muharremşah Köyü'ne gelen Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu üyesi yaklaşık 60 kişi, topladıkları 7 bin 500 kitabı okul kütüphanesine yerleştirdi. 'Selçuk Yula Kütüphanesi' adı verilen kütüphanenin açılışına, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kantarcı, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, sendika temsilcileri ve Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu üyeleri ile öğrenciler katıldı. Taraftarların okul önünde meşalelerle yaptığı gösteri öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Muharremşah Ortaokul’unda okuyan öğrencilerde kitapların önemini anlatan şiirler okudu.
Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu adına bir konuşma yapan Sevgi İlgezdi, Selçuk Yula’nın futbolculuğu döneminde kamplarda sürekli kitap okuduğunu ve takım arkadaşlarını da bu konuda teşvik etmesiyle bilindiğini söyledi. İlgezdi, en güzel anmanın kütüphane kurarak olacağını düşündüklerini ifade etti. Açılışın ardından taraftarlar, çocuklarla birlikte kütüphaneyi gezdi.

YA(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)