Sercan SAPANATAN, İstanbul-

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve milli oyuncu Olcay Şahan, siyah beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Feyenoord ile oynayacağı rövanş maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleşen basın toplantısında Beşiktaş teknik direktörü Bilic konuşmasına geçen cumartesi günü geçirdiği talihsiz kaza sonucu yaşamını yitiren foto muhabir Erkan Koyuncu için başsağlığı mesajı ile başladı. Bilic, "Çok değerli bir gazeteciyi talihsiz bir kaza sonucu kaybettik. Ben kendim ve takımım adına ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umarım bir daha böyle bir olay tekrarlanmaz" dedi.

Beşiktaş teknik patronu yarın oynayacakları zorlu Feyenoord maçı ile alakalı olarak da "Yarın sezonun en önemli maçını oynayacağız. Bir kaç gündür basından takip ettiğim kadarı ile insanlar maç oynanmadan turu geçtiğimizi düşünüyor ve play-off 'ta ki rakipler hakkında konuşuyorlar. Ama durum kesinlikle böyle değil. Yarın bizi çok zorlu bir maç bekliyor. Hollanda'daki ilk maçta gerçekten önemli bir avantaj yakaladık. Ama şunu bilmemiz gerekiyor Feyenoord çok ciddi bir takım ve büyük bir kulüp. Feyenoord, İstanbul'a turistlik geziye gelmedi. Buraya bizi yenip turu geçmeye geldiler. Bizim bu turu geçebilmemiz için en az Hollanda'da oynadığımız kadar agresif ve derli toplu oynamalıyız. Bütün bunları yaptığımız takdirde yarın sahadan istediğimiz sonuç ile ayrılacağımıza eminim " ifadelerini kullandı.

Slaven Bilic, "yarın sahada nasıl bir Beşiktaş olacak?" sorusuna "Yarın orada ilk maçta uyguladığımız taktiği burada da uygulamaya çalışacağız. İlk maçta hem top rakipteyken hem bizdeyken koyduğumuz oyundan ben gayet memnundum. Top rakipteyken çok iyi pres yaptık. Ama beni geçen maçta tek memnun etmeyen nokta özellikle sahanın 3'te1 bölümünde daha direk, daha sonuca dönük olmamız gerekiyor. Rakip sahadan top çaldığımızda, kaptığımızda daha başarılı kullanmamız gerekiyor. İlk maçta bunu yeteri kadar yapamadık ama yarın bunu daha başarılı şekilde uygulayacağız" dedi.

Serdar Kurtuluş yarın ki maçta sahada ki yerini alacak mı ? sorusuna Bilic, "Serdar'ın yarınki maçta oynama ihtimali düşük. Gerekli kontrollerden sonra son kararımızı vereceğiz. Yarın hazır olmayan hiçbir oyuncu sahada yer almayacak." şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları ve taraftarın yarın ki maça olan ilgisi hakkında da konuşan Hırvat teknik adam ""Transferlerle ilgili Ahmet Nur Çebi ve Semih Usta ile irtibat halindeyim. Mutlaka bir şeyler olacak. Ne yazık ki transferler Feyenoord maçına yetişemedi. Ama transfer sadece bize bağlı değil. Oyuncu ve diğer kulüp tarafları var. Bu konuda iyimserim. Ne kadar çabuk bir şeyler olursa o kadar iyi olur " Taraftarın maça olan ilgisi beklenenin altında kalması ile bu durum ile de açıklama yapan Bilic, "Taraftarlarımız geçen sene bize çok destek oldular. Galatasaray derbisinde seyirci rekoru kırdılar. Bursaspor maçını 10 kişi kazanmamızda büyük payları var. Yarın yine onlara ihtiyacımız olacak. Stadı dolduracaklarına inanıyorum. Onların enerjileri bize çok pozitif yansıyacaktır" dedi.

Geçen sezon yaşadıkları sakatlıklardan ve hazır olmadıkları için kadroda yer bulamayan Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı ve Kerim Frei'nın bu seneki performanslarından dolayı mutlu olduğunu belirten Bilic ""Kerim ile İsmail geçen sezon fazla oynama şansı bulamadılar. Kerim, hazırlık döneminde iyi çalıştı ve kendini geliştirdi. Pedro sezonun ikinci yarısında oynamıştı. Adaptasyon sürecini iyi atlattı Pedro. Mustafa mart ayından beri bambaşka bir oyuncu haline geldi. Rahat oynuyor, özgüveni yükseldi. Feyenoord'a karşı harika oynadı” şeklinde konuştu.

OLCAY ŞAHAN "HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GRUPLARA KALMAK"

Milli futbolcu Olcay Şahan, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak istediklerini söyledi. Beşiktaş taraftarını da Feyenoord maçına davet eden Olcay Şahan, şunları söyledi:



"Gruplara kalmayı hedefliyoruz. İlk maça iyi hazırlanmıştık. İnancımız vardı. İkinci maça da aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Kazanıp turu geçmek istiyoruz. Feyenoord maçı için 16 bin bilet satılmış. Daha fazla satılmasını beklerdik. Umarım maç saatine kadar stat dolar ve taraftarımız rakibe baskı uygular."

Kaliteli bir takıma sahibiz. Kim oynarsa oynasın sahada elinden geleni yapacaktır. Demba Ba geldiği günden itibaren takıma uyum sağladı. Yıllardır buradaymış gibi davranıyor. Burada arkadaşlık değil kardeşlik var. Bu da sahaya yansıyor. Demba Ba takımımıza büyük katkılar verecektir. Geçen sezon sakatlık yaşayan Ersan bu sezon başı iyi bir kamp dönemi geçirdi. Çok iyi durumda şimdi, umarım böyle devam eder."