ŞAMPİYONLAR Ligi play-off elemesinde 19 Ağustos Salı günü sahasında Arsenal'i konuk edecek Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Biliç, maç öncesinde İngiliz basınına konuştu.

"ARSENAL'İ YENERSEK BU BİR MUCİZE OLMAYACAK"

20 yıldır Arsen Wenger'in takımlarını izlediğini ve Fransız hocanın her zaman hızlı ve teknik bir futbol oynattığını belirten Bilic, "Arsenal istediğimiz son takımdı. Ama Arsenal'i yenersek bu bir mucize olmayacak ve CNN'de manşete de çıkmayacak" dedi.

Arsenal'in güçlü bir takım ve çok iyi oyunculara sahip olduğunu belirten Hırvat teknik adam Beşiktaş olarak kaybedecek bir şeylerinin olmadığını söyledi. Bilic otoriteler tarafından maçın favorisinin kesinlikle Arsenal olarak kabul edildiğini ama kendi felsefesinde 'nasılsa kaybedeceğiz' şeklinde bir düşünceye asla yer olmadığını dile getirerek maç için iddiasını ortaya koydu.

"TARAFTARIMIZ BENİ YOLDA GÖRÜNCE ARSENAL'İ BİTİR DİYOR"

Türkiye'deki taraftar profiline de değinen Slaven Bilic "15 milyon taraftarımız var ve beklentileri her zaman çok yüksek. Beni yolda gördüklerinde 'Arsenal'i bitir' diyorlar. Bu ben de baskı yaratmıyor. Ben bunu seviyorum. Favoriyi yenmek bir mucize değil. Futbol hayatımda favori olamayan takımların favoriyi yendiği çok maç gördüm ve oynadım" diye konuştu.

"EN BÜYÜK KOZUMUZ DEMBA BA OLACAK"

İki takım arasında ekonomik anlamda da büyük farklar olduğuna dikkat çeken Bilic düşüncelerin "Arsenal Alexis Shancez' 35 milyon Strelin verip alıyor. Biz en fazla parayı Demba Ba'ya verdik. Arsenal karşısında da en büyük kozumuz Demba Ba olacak" şeklinde ifade etti.

"ALEXİS SHANCEZ MÜKEMMEL BİR OYUNCU"

Arsenal'in çok iyi bir kadroya sahip olduğuna değinen Hırvat hoca "Mesut ve Ramsey gibi çok iyi oyunculara sahipler. Alexis Shancez mükemmel bir transfer. Arsenal geçen sezon çok iyi işler çıkardı. Ama şampiyon olacaklarına inanmıyordum. Çünkü dünya çapında bir liderleri yoktu. Şimdi Alexis Shancez'i aldılar. Bu sezon ligi kazanmaya hazırlar" dedi.

"İNGİLİZ TAKIMLARINDAN 7 KEZ TEKLİF ALDIM"

Türkiye'den ayrıldıktan sonra Premier Lig'te çalışmak istediğini de dile getiren Slaven Bilic, "İngiliz futbolunu sevdiğini ve daha önce 7 kez İngiliz takımlarından teklif aldığını ama isimlerini açıklamasının doğru olmayacağını belirtti. Şu anda Türkiye'de ve Beşiktaş'ta olmaktan da çok mutlu olduğunu anlatan Hırvat çalıştırıcı İngiltere'de çalışma isteğinin önümüzdeki dönemlere ait bir istek olduğunun da özellikle altını çizdi.