SİVASSPOR Kulübü Yargıtay'ın açıkladığı şike davası ile ilgili kararın henüz kulübe tebliği edilmediğini, ancak kamuoyuna yansıyan hali ile şu an için Başkan Mecnun Otyakmaz'ın görevine devam etmesine engel bir durum olmadığını duyurdu.
Sivasspor resmi internet sitesinde yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada Yargıtay 5'inci Ceza Dairesinde üst derece yargılaması yapılmakta olan ve kamu oyunda 'Şike Davası' olarak adlandırılan, Kulüp Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz, kaleci Korcan Çelikay ve Asbaşkan Faruk Taşseten’in de yargılandığı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2011/63 Esas sayılı dosyasına ilişkin dava kapsamında bugün açıklanan Yargıtay kararının henüz tebligatının yapılmadığını açıkladı. Basından yansıyan bilgiler doğrultusunda açıklanan kararlarla ilgili yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:
'Sayın Başkanımız Mecnun Otyakmaz açısından; gerek çıkar amaçlı suç örgütüne bilerek - isteyerek yardım etmek, gerekse 22/05/2011 günü oynanan Sivasspor - Fenerbahçe maçında şike yapmak iddialarından ötürü, aynı şekilde profesyonel futbol takımı kalecimiz Korcan Çelikay yönünden de bu maça ilişkin şike suçlamasından ötürü verilen hükmün, '5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi de gözetilerek CMUK'nın 321. maddesi uyarınca bozulmasına, 17/01/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildiği' görülmüştür. Konu ile alakalı olarak, hukukçularımızla yaptığımız ilk değerlendirmede de şu an itibarı ile gerek Sayın Başkanımız Mecnun Otyakmaz, gerekse profesyonel futbol takımı kalecimiz Korcan Çelikay açısından, Yüksek Mahkemece usule uygun onanıp kesinleşmiş bir mahkumiyet kararının olmadığı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nce Yerel Mahkeme Hükmünün Lehlerine bozulduğu anlaşılmıştır. İş bu şartlar altında Sayın Başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın yasalar gereğince kulüp başkanlığı görevini yürütmeye devam etmesine, aynı şekilde profesyonel futbol takımı kalecimiz Korcan Çelikay’ın da futbol hayatını sürdürmesine engel teşkil edecek herhangi bir hal bulunmamaktadır. Bazı basın yayın organlarınca, alınan karar yeterince incelenmeden yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yargılaması devam etmekte olan bu konu ile alakalı yapabileceğimiz açıklamanın bundan ibaret olacağını kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız.'

EA (EA/RT)