LİGDE bu hafta cuma akşamı Kayserispor Erciyesspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, karşılaşmanın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Teknik sorumlu Roberto Carlos, antremandan önce futbolcularıyla saha ortasında 15 dakika süren bir toplantı yaparken sert bir dille uyardı, "İdmandan kaçan ve çok mazeret üreten futbolcu istemiyorum" dedi. Toplantıdan sonra pas çalışması ile başlayan idman daha sonra çift kale maçla sona erdi. Antrenmana hafif sakatlığı bulunan Aatıf ve izinli olan Kamil katılmadı.
CARLOS:"İLK YARI SERT GEÇTİ"
İdmanın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Carlos, "Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısı biraz sert geçen bir karşılaşma oldu. İkinci yarı üstünlüğü elimize geçirmeyi başardık. Trabzonspor'dan istatistik olarak üstünlüğümüz vardı. İyi işler yaptık. Takım olarak doğru yoldayız" dedi. Kayseri Erciyesspor karşılaşmasına da değinen Carlos, şöyle konuştu:
"TEHLİKELİ MAÇ"
"Benim için açıkçası ligdeki puan durumları çok önemli değil. Çünkü ligin alt sırasındaki takımlar ligin ilk 5 sırasındaki takımlara göre daha iyi bir oyun ortaya koyabiliyorlar. Bunun için Kayseri Erciyesspor karşılaşmasının tehlikeli ve zor bir karşılaşma olacağını biliyoruz. Ona göre ofansif olarak iyi işler yapmaya çalışacağız. Sabırlı oynayacağız. Gereken zamanda golü bulmaya çalışacağız. Asıl önemli olan ise bu karşılaşmayı kazanmamız durumunda alacağımız puanlar ile ligin çok üst sıralarına yükselebileceğiz. Bunun için bu karşılaşma bizim için çok önemli."
Takımının henüz istediği seviyeye gelmediğini belirten Carlos, son olarak, "Düzelteceğimiz daha çok eksiğimiz var. Bu hem taktiksel, hem fiziksel ve hem de oyun anlamında olacak" dedi.
FUTBOLCULAR İDDİALI
Kaleci Korcan Çelikay, sezon başında düzenli bir şekilde oynamayı hedeflediğini, ama ilk 2-3 hafta bunu gerçekleştiremediğini belirtirken şunları söyledi:
"Daha sonra bana bir fırsat geldi. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdim. Bunun da takıma katkısı oldu. Bu performansım beni de çok mutlu ediyor. Umarım bundan sonra böyle devam eder. Trabzonspor beraberliğinden sonra kendi evimizde 3 puan almamız gerekiyor. Çünkü takım olarak bizim hedefimiz hep üst sıralar. Üst sıralara tırmanmak için bu karşılaşmayı kazanmamız gerekir. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım kazanan oluruz."
Sol bek Ziya Erdal ise Trabzon'a en az 1 puanla dönmek için gittiklerini, ancak oyunlarıyla 3 puanı hak ettikyerini düşündrüğünü vurguylarken şöyle konuştu:
"Oyunun her dakikasında oyunu hükmetmeye çalışan bizdik. Kırmızı kart olayına da gelecek olursak. Hakem Fırat Aydunus'un gösterdiği kart doğru. Ben de o pozisyonda sarı kartı hak ettim. Kontra atağı kesmek için yapmış olduğum bir fauldü. Pozisyon sonunda Mustafa Yumlu'nun bana vurduğu bir dirsek var ve kırmızı kartlık bir hareket. Önümüzde Kayseri Erciyesspor karşılaşması var. Sıkıntılı bir durumdalar. Ama iyi takımlar. Karşılaşma kendi sahamızda. Kazanıp daha çok üst sıralarda yer almak istiyoruz."
Kaptan Kadir Bekmezci ise, "Trabzonspora karşı galibiyeti kaçırdık. Erciyesspor gerçekten kaliteli bir takım. Seyircimizin de desteğiyle iyi futbolla kazanmak istiyoruz" dedi.