SPOR Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında deplasmanda Gençlerbirliği le karşılaşacak olan Sivasspor, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Daha sonra pas çalışan kırmızı beyazlılar, yarı sahada çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Antrenmana Fas milli takımında bulunan Aatif Chahechou ile izinli olduğu öğrenilen Cicinho katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan John Utaka ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
"YERİMİZİ KORUMAMIZ İÇİN KAZANMALIYIZ"
Yaklaşık 1.5 saat süren antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Carlos, Gençlerbirliği maçıyla ilgili, "Türkiye liginde her maç zor, bu da o maçlardan birisi olacak. Ama bizim yeniden galibiyetlerimize dönmemiz ve 4'üncü sıradaki yerimizi koruyabilmemiz için çok önemli bir maç. Başarımızı devam ettirebilmemiz için bu maçı kazanmamız gerekiyor. Son 2 maçta durum biraz farklı olsa da Gençlerbirliği bu ligin en iyi futbol oynayan takımlarından birine karşı oynayacak. Bu yüzden onlar içinde bizim içinde zor maç olacak." dedi.
Carlos, kırmızı kart cezalısı Da Costa'ya kulüp tarafından 20 bin euro ceza verileceği yönünde çıkan haberlerle ile ilgili olarak, "Öncelikle ne sonuç çıkacağına bakmamız gerekiyor. Bence Da Costa'nın yaptığı bu kadar büyük bir cezayı hak etmiyordu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüplerdeki oyuncularda aynı davranışları gösterebiliyorlar ve bu kadar büyük ceza almıyorlar. O yüzden Da Costa'nın durumu da normal düşünülen cezadan daha az olabilir. Ceza verildikten sonra bizde kararımızı vereceğiz." diye konuştu.
"CEZA, DA COSTA'YI GERDİ"
Da Costa'nın antrenmanlarda agresif tavırlar sergilemesiyle ilgili yöneltilen soru üzerine Carlos, "Kendisi futbol oynamayı çok seven bir insan, takımını da seven bir insan. Takımını şu anda eksik bırakmış olması da onu geriyor ve üzüyor tabi ki. Bundan dolayıda bazı sinir harpleri yaşanabiliyor kendisinde. Çünkü yapmış olduğu hareket gereksizdi, kendisi de bunun farkında. O dakikada öyle bir şey yapması gerekmiyordu. O dakikada öyle bir şey yapmamalıydı ve takımını eksik bırakmamalıydı." şeklinde konuştu.

GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF