SPOR Toto Süper Lig'de 4 maç üst üste mağlup olan Sivasspor'un teknik direktörü Roberto Carlos, Kayseri Erciyesspor maçıyla birlikte İtalya usulü defans anlayışına geçeceklerini söyledi.
"TARAFTARIMIZA 1 AY BORÇLANDIK"
Roberto Carlos, takımına yaptırdığı yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanın bitiminde açıklamalarda bulundu. Carlos, taraftarın son haftalarda alınan mağlubiyetler yüzünden tedirgin olduğunun hatırlatılınca şöyle konuştu:
"Aslında taraftarlara söylenebilecek çok şey olsa bile biz gereken şeyleri sahada söylemek istiyoruz. Bu herkesi daha çok tatmin edecektir. Çünkü taraftar bizden galibiyet bekliyor. Sahada galibiyetlerimizi görmek istiyor. Biz de bunları taraftarlarımıza göstermeliyiz. Şunu söyleyebilirim ki, herhangi bir problem yok aslında. Çalışmalarımız, her şeyimiz çok güzel gidiyor. Tesisler içinde her şey çok güzel gidiyor. Ama maça gittiğimizde 90 dakika süresince bir şey olur takımımıza. O yüzden biz taraftarımızın içini önümüzdeki maçlarla rahatlatacağız. Biz 1 ay boyunca taraftarımıza borçlandık. Tekrar iyi oynamaya devam edeceğiz. Galibiyetlere geri döneceğiz. Bu şekilde taraftarlara mutluluk vermeye çalışacağız."
"HEDEFİMİZDE ŞAŞMA YOK"
Roberto Carlos, ligdeki kötü gidişatı nedeniyle Sivasspor'un Avrupa hedefinde bir sapma olup olmadığını sorusu üzerine şöyle dedi:
"Çünkü şu anda sadece zorluk yaşayan kulüp biz değiliz. Ligde bizim üst sıralarımızda bulunan takımlara baktığımızda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer takımlar da zorlu bir dönem geçiyorlar. Bu Türkiye Ligi, böyle şeyler normal. Bursaspor da, Kasımpaşa da, Kayserispor de, bütün takımlar zorluk yaşıyorlar ve bunlar gayet normal."
"İTALYAN TARZINA YAKIN OYNAYACAĞIZ"
Carlos, ligde bu hafta oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçı konusunda da şunları söyledi:
"Bu maçta oyun şeklimizi değiştirmeyi düşünüyoruz. Çünkü hep aynı oyuncularla, hep aynı sistemle oynadık. Diğer takımlar, çok ofansif olduğumuzu, çok açık oynadığımızı biliyorlar ve buna göre oynamaya çalışıyorlar. Bu yüzden biz biraz daha İtalyan tarzına yakın oynayacağız. Bu maçta biraz daha kapalı olacağız. Ve geride iyi kapanıp daha sonrasında hızlı bir şekilde ataklara çıkmaya çalışacağız."
TOP KAPMA ÇALIŞMASI
Bu arada Sivasspor, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarına başladı. Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Daha sonra pas ve şut çalışan kırmızı beyazlılar, yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana Trabzonspor maçında sakatlanan Mehdi ve Ümit Kurt ile izinli olan Cicinho ve Eren Aydın katılmadı.

GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF